Výsledky předčasných voleb. Kdo se dostal do čela obcí?

 

Nespokojenost občanů a spory v opozici vedly k předčasným volbám v pěti obcích ve středu Čech. V Drahelčicích získalo nejvíce hlasů uskupení nezávislých kandidátů Restart, ve Zbuzanech vyhrály Zbuzany pro lidi.

Předčasné volby v pěti středočeských obcích skončily. Jak dopadly jednotlivé kandidující strany?

Drahelčice získají Restart

V Drahelčicích kandidovaly tři strany - Restart, Naděje pro Drahelčice a Společně pro Drahelčice. Nejvyšší počet hlasů získalo uskupení nezávislých kandidátů Restart v čele s Jakubem Odlasem. O jejich plánech ohledně budoucnosti obce jsme psali zde. Restart získal přes 41 procent hlasů.

Na druhém místě skončila strana Společně pro Drahelčice s necelými třiceti pěti procenty hlasů. Jak se na budoucnost Drahelčic dívá tvář uskupení Společně pro Drahelčice Jan Ruda? Třetí místo obsadilo uskupení Naděje pro Drahelčice.

Výsledky ve Zbuzanech jsou jasné

Skoro sedmdesáti čtyř procent hlasů dosáhla kandidující strana Zbuzany pro lidi, která získala pět mandátů. Dva mandáty obdrží druhá kandidující strana Zbuzany spokojený domov.

Proč se konaly předčasné volby? Nespokojenost občanů a hádky v opozici!

Ve Svatém Janu pod Skalou se výsledky liší jedním procentem

V malé obci na Berounsku je rozdíl v počtu hlasů opravdu nepatrný. Strana Sousedé získala o pouhých jedenáct hlasů více než protikandidující Nezávislí. Sousedé získávají čtyři mandáty, Nezávislí tři.

Jarpice a Kolaje

V Jarpicích získalo mandát sedm z osmi kandidujících za stranu SNK Pro Jarpice, nejvíce hlasů získal Jaroslav Vajc, nejméně naopak Michaela Maximová, která s devatenácti hlasy mandátu nedosáhla.

Kolaje budou mít pět zastupitelů z Nezávislých. Nejvyšší počet hlasů, a to třicet dva, získala Michaela Brožová Burdová a Jiří Brož.