Hledáte brigádu? Zkuste pracovní agenturu

V pracovní agentuře se o vás postarají. Seženete brigádu, až 4X týdně vám vyplatí hotovost a 2X týdně posílají peníze na účet
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Znáte pracovní agentury? Jedná se o místo, na kterém je spousta brigád, které na vás čekají. Jedna taková agentura je na pražském Chodově. Jmenuje se Student a nepošle vás jen tak někam za pokladnu.

Student má ve svém zázemí 14 pracovníků, mimo kanceláře fungují takzvaní koordinátoři, tedy zaměstnanci, kteří řeší problémy přímo na pracovištích firem. Student nabízí denně 200 až 300 pracovních míst, v praxi tedy dá práci 600 až 800 lidem měsíčně. Denně potom přijme 10 až 20 nových zájemců o práci.

Student vznikl jako projekt studenta VŠCHT René Kuchára. Agentura zpočátku zaměstnávala, jak název napovídá, pouze studenty vysokých škol. Časem se však podíl studentů snížil na dnešní přibližně třetinu z celkového objemu brigádníků. Práci tady dostane každý – starší, mladší, muž, žena, nezaměstnaný, student i důchodce.

V našem mapování firem, které můžete potkat v Praze a středních Čechách, jsme navštívili například dealera vozů Škoda Femat Radotín. Femat přivedl ke Škodovce autokrosař Bořivoj Tlášek. Nebo výrobce známých bezpečnostních dveří společnost Next. Chtěl se zabezpečit, založil NEXT

Servis pro zaměstnance! Zaměstnanci agentury Student mají nadstandardní servis. Jsou to především infomaily a SMSky s nabídkou nových brigád, přepážkové pracoviště s klimatizovanou čekárnou, poradenský mzdový servis, rychlé vystavování různých potvrzení o výdělku, vlastní profil brigádníka, e-brigády, tedy rezervace práce pomocí webové stránky. Nejoblíbenější bonus brigádníků je denní vyplácení peněz, a to až 4x týdně v hotovosti (po, st-pá), nebo 2x týdně převodem z účtu (út, čt). Nejedná se o zálohu, ale o mzdu v její plné výši.

Práci ve Studentu seženou lidé z Prahy a okolí. Většinou se jedná o manuální brigády – manipulační a skladové práce v logistických centrech, balicí práce v e-shopech, doplňování zboží nebo práci pokladní v supermarktech. To ale není všechno, nabízí i věci v oblasti administrativy jako nejrůznější recepční, asistentky, vkládání a přepisování dat nebo skenování. To jsou ovšem záležitosti nejžádanější, a tak není snadné pozici získat.

Rozdíl mezi Prahou a venkovem není

Vyděláte si 80 až 100 korun za hodinu práce. Je velmi pikantní, že zarytá teorie o vyšších výdělcích v Praze, respektive ve městech, není vůbec pravdivá. V minulosti tomu tak bylo, brigádník si vydělal o 10 až 20 korun na hodinu více, dnes to ale neplatí. V některých regionech jsou dokonce výdělky vyšší než v Praze. Další mylnou informací je, že o hodinové sazbě pro agenturní zaměstnance rozhoduje agentura na úkor mzdy zaměstnance. Výši sazby určuje zadavatel – tedy firma, ke které vás agetura práce vyšle. Existuje na to dokonce zákon, ten nařizuje, aby firma předala agentuře informace o srovnatelných podmínkách svých vlastních zaměstnanců. Provize agentury si sjednává agentura přímo s danou společností, zcela mimo mzdu brigádníka.