Nymburská nemocnice má novou chirurgii, přispěly na ni okolní obce

 

Nymburská nemocnice prošla za poslední měsíce celou řadou rekonstrukcí. Nové je zde zázemí pavilonů, poslední rekonstrukce se týkají oddělení chirurgie. Prostory budou v provozu od 19. října.

Nové oddělení chirurgie už bylo v nemocnici potřeba, byla ale samozřejmě rozsáhlá. "Rekonstrukce zahrnovala rovněž modernizaci a rekonstrukci koupelny a čisticí místnosti, díky čemuž vznikla moderní bezbariérová koupelna a čisticí místnost pro instalaci automatické myčky podložních mís. A stejně jako na ženských sociálkách, i zde jsme vyměnili rozvody vody a odpadů, stěny a podlahy získaly nové obklady a dlažbu a nejinak tomu bylo v kuchyňce, zde je rozdíl jen v podlahách, máme tady nové linoleum. A novou kuchyňskou linku," vyjmenovává Alena Havelková, jednatelka Nemocnice Nymburk. 

Doteď se lidé těšili ze zázemí pavilonů B a C se zcela novými prostory, teď budou mít novou ženskou sociálku. To znamená, že zde jsou nové rozvody vody a odpadů, nové obklady, nové dlažby včetně izolace sprchového koutu a zařízení. Celková rekonstrukce vyšla skoro na milion.

 

Na rekonstrukci přispěly okolní obce

"Celá rekonstrukce vyšla zhruba na devět set tisíc korun, přičemž bych ráda poděkovala obci Bobnice a městu Sadská, které vyslyšely naše žádosti o příspěvky s ohledem na fakt, že naše nemocnice poskytuje zdravotní péči rovněž jejich obyvatelům. Jak Bobnice, tak Sadská se k prosbě postavily velice vstřícně a shodně nám poskytly příspěvky, každá ve výši sto tisíc korun. Zbytek hradila Nemocnice Nymburk. Budu nesmírně potěšena, pokud se k financování nemocnice, která slouží širokému okolí, přidají další obce či města. Vždyť i jejich obyvatelé budou určitě rádi, pokud u nás budou muset být hospitalizováni, když budou ošetřováni v příjemném prostředí,“ dodává Alena Havelková.