V benešovské nemocnici se stoná jedna báseň. Mají tu nové polohovací postele

Nová polohovací lůžka v benešovské nemocnici
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Benešovská nemocnice Rudolfa a Stefanie získala nová polohovací lůžka pro pacienty. Ti zaznamenali opravdu velkou změnu - je to prý obrovský rozdíl. Nemocnice do začátku příštího roku získá ještě dalších 246 postelí za celkem 15 milionů korun.

Že by nové postele nemocnice Rudolfa a Stefanie potřebovala, o tom se v nemocnici diskutovalo dlouhou dobu. Nyní konečně získala nové polohovatelné postele díky Středočeskému kraji. První sada postelí dorazila na ORL oddělení, celkem 24 postelí, z toho 5 dětských a jedna speciální na jednotku JIP. Z nových lůžek mají v nemocnici radost.

 

"Nová elektrická polohovatelná lůžka jsou pro pacienty velkým posunem v kvalitě a komfortu při zajištění jejich pobytu v nemocnici. A navíc jsou velkým pomocníkem pro zdravotnický personál. Kvalita ošetřovatelské péče se tak dostává v naší nemocnici zase o krůček dál. Když jsem procházela oddělením ORL, tak mi pacienti říkali, že zaznamenali velkou změnu. Zvláště ti, kteří měli možnost porovnat ten rozdíl, jelikož jeden den leželi na postelích starých a druhý den na těch nových polohovatelných," říká vrchní sestra odd. ORL a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Marie Brilová.

 

246 postelí za 15 milionů 

Do nemocnice dorazí během letošního a začátkem příštího roku ještě dalších 246 elektricky polohovatelných postelí. Lůžka se neobjeví jen na ORL oddělení, ale také na oddělení neurologie, interny, LOP, na dětském oddělení a gynekologii. Jde o 214 standardních lůžek, 12 lůžek pro JIP, 12 batolecích a 8 dětských lůžek. Celkem všechny postele vyjdou na 15 milionů korun, které zaplatí Středočeský kraj.