Nudíte se? Nemáte s kým, a kam jít? Je tu lov pokladů pro všechny 2. část

Jedna z milionu
 

Pokud vás zaujal předchozí díl tohoto článku, jak zabít nudu, udělat něco pro své tělo, a zažít nevšední zážitky, máme tu další pokračování, jak to chodí v celosvětové hře v hledání pokladu, jenž se nazývá Geocaching . Má miliony hráčů po celém světě, a možná budete patřit i vy mezi ně. Jen chtít.

Při hledání kešek, což jsou  krabičky a pouzdra, jenž ukrývají ten svůj poklad ve formě logo blogu, kam se po nálezu zaregistrujeme, narazíme na zajímavé provedení úkrytů těchto kešek.

Občas musíme někam vlézt, občas něco odkrýt, a někdy doslova s hlavou u země hledat nějaké anomálie, které by signalizovaly „Halóóó, tady jsem“.

 

Huráá, je naše.

Například opřený kámen, volně založena cihla ve zdi, a za ní… Další vychytávka je například ta, že stojíte před Infocentrem v historické části města, kde jste na výletě, a cestou, aby nebyla nudná, si zalovíte. Podle mapy jste u cíle. Nápověda zní … „Dobrý den, jdu si pro poklad.“  Takže, když toto řeknete u pultu informátorovi, usměje se, sehne se a podá vám krásnou truhličku a v ní…Ano, keška.

 

 

Takto různě umístěných kešek je mnoho. Na parkovištích, v ulicích, v parcích, ale i u kulturních center, u škol, zkrátka kdekoliv.Taktéž to platí i v přírodě. Například velká borová šiška, která se dá rozšroubovat, visící na větvi stromu, jenž je například lípa? Dokonalé prostředí a důmysl pro cvičení paměti a získávání postřehu v okolí kolem sebe.

 

Další vyvedená skrýš.

Dobrá škola pro každého, a hlavně pro děti. Děti jsou z toho doslova nadšeny. A vy? Taky. Na skok se vrátíte do dětských let a dokonale si odpočinete, relaxujete. Ani nemrknete a nachodíte 20km. Přijdete domu, zapnete počítač, a už se na mapě koukáte, kde jsou další. Zajedete do jiného města, jste na dovolené jak v ČR, tak v zahraničí, i tam máte možnost hledání.  Projdete se se psem po okolí vašeho bydliště, a vsaďte boty, že i zde najdete.

 

Nebojte se, že by nebyla žádná keška ve vašem okolí. Na světě je přes 2 790 000 kešek, a hledá je přes 6 milionů hráčů. Takže pak stačí jen se více dívat a vnímat lidi a brzo zjistíte, že nejste sami, kdo kouká do mobilu, chodí sem a tam a rozhlíží se. Je to další geokačer, jak se lidi co hrají geocashing nazývají. Zkrátka lidově kačer. Dělají se setkání, srazy, občas se srazíte s kačerem ze zahraničí, a máte si hned o čem povídat, kde všude jsou, kde byla či je ta nejlepší.  Takže je to i hezký sport plný pohybu.

 

Večer nález zalogujete a celý svět ví, že jste právě tu, či onu kešku našli, a celkový počet vašich nalezených kešek vám začne k vaší spokojenosti růst. Jsou lidé, kteří mají stovky nálezů, ale i tisíce nalezených kešek. Kešky jsou umístěny například jak v Nepálu ve výškách 4 000 metrů, tak i v Antarktidě. Zkrátka po celém světě, v každém městě, v přírodě.

 

Kešky jsou rozděleny na různé kategorie a obtížnost. Jednoduché, které najdete třeba zastrčené a přichycené magnetem v rohu domu za okapovou rourou, ale i obtížné adrenalinky v podzemí města, v kanalizaci, či ve výškách vysokých stromů, kde potřebujete k odlovu další pomůcky.

Bohužel, i při tomto sportu se staly případy, kde došlo k úmrtí vlivem pádu, nadýchání plynů při odlovu v podzemí, atd. Tyto adrenalinové kešky jsou jen pro profesionálně připravené geokačery. Veškeré potřebné informace o keškách, jaké pomůcky koupit, včetně oblečení a různých dalších doplňků k tomuto sportu, který se velice rozšiřuje, najdete na internetových stránkách, které se geocachingem zabývají.

 

 Tento druh zábavy, ale i sportovního vyžití a poznávání okolí, v němž žijeme a pohybujeme se, je velice oblíben mezi mládeží, juniory, i seniory, i mezi rodinami s dětmi, které sezení u počítačů rádi vymění za pohyb.

 

Oblíbená hra u mládeže, ale i u dospělích

Nabízí se zde možnost skloubení PC techniky, mobilní aplikace se zdravým pohybem na čerstvém vzduchu, poznávaní okolí a zažití nevšedních zážitků. Budete mezi geokačery, kteří tuto hru hrají i vy, váš partner, nebo celá rodina? Je to na vás. A pokud u této hry najdete i spřízněnou duši ke společnému hledání a plánování kam na další kešulky vyrazit, máte zároveň šanci i na seznámení do života.

 

 

Společná inspirace ke společným zážitkům se doslova nabízí. Držíme vám palce, a přejeme  co nejvíce nalezených kešulek. Třeba se při hledání potkáme. Těšíme se na vás.