Tajemství krásných muškátů? Předpěstujte je rok dopředu

Nenechte sázení muškátů na poslední chvíli
 

Příprava květin na příští rok by se neměla brát na lehkou váhu. A právě muškáty je nejlepší sázet v červenci, aby byly příští rok na jaře plné síly.

Muškáty patří mezi nejoblíbenější balkonové květiny. Snesou nápor slunce, na oplátku vyžadují dostatek závlahy a kvalitní substrát. Aby muškáty nakvetly co nejvíce a byly co nejsilnější, je dobré je předpěstovat rok dopředu. Pokud se tedy chcete pyšnit rozkvetlým balkonem příští rok, je právě teď vhodná doba si květiny zasadit.

Čeho se držet při sázení muškátů?

Chcete-li si muškáty vyzdobit balkon, je nejpříhodnější vaiantou klasický truhlík. Můžete zvolit samozavlažovací variantu, kterou buď koupíte v obchodě, a nebo si ho můžete jednoduše vyrobit doma. Návod na jeho výrobu jsme pro vás připravili zde.

Do jednoho truhlíku padne přibližně sedm muškátů, které odříznete ze starších květin. Zbavte je květů i staršího listí, každá větvička by měla mít tři kloubky.

Do truhlíku nasypte substrát pro balkonové květiny nebo speciální pro muškáty. Cik cak do něho vyhlouběte jamky, do kterých vložte připravené muškáty. Prsty lehce uhrňte substrát a opatrně zalijte vodou.

Muškáty potřebují teplo a světlo

Muškáty patří mezi teplomilné a světlomilné květiny. Nejlepší místo pro jejich správné zakořenění a růst je na okně, které je položeno na jižní stranu, popřípadě jihozápad nebo jihovýchod.

Chcete svůj balkon oživit? Pěstujte na něm netradiční květiny!

V teple domova se muškátům zadaří a příští rok po zmrzlých je můžete vydat venkovnímu světu. Odmění se vám velkým množstvím květů a silou rostliny.