Dýňové špagety jsou tady! RECEPT uvnitř

Futsu Black
Zobrazit fotogalerii (17)
 

Sobotní oslava dýní v Máslovicích zaznamenala obří úspěch. Ostatně jako tradičně. Víte, kolik je druhů dýní a jak vyrobit dýňové aglio olio? Mrkněte do galerie a zkuste náš recept!

Dýňové mecheche s tradičním samosběrem všeho, co vyrostlo na poli, se uskutečnilo v sobotu 1. října. Pohostila jej Dobrá farma, tu byste našli ve středočeské obci Máslovice. Lidí tady bylo vážně plno. Jedli, pili, bavili se a sbírali zralé plody. Mohli jste si dát: Dýňové občerstvení, nějaký ten kotlík polévky a jehně k tomu, nechybělo ano pivo, limo, džusíky a mléčné produkty - jako tradičně.
Navíc jste si mohli opéct buřt nebo klobásu. Pro děti byl k dispozici dětský koutek, kde si mohly pohrát, nebo malá dílnička. Nechybělo ani dlabání dýní a výroba lapačů snů. Po třetí hodině následovala kultura – divadlo na motivy K. J. Erbena. Navíc jste si na místě mohli zakoupit čerstvé jehněčí maso.

Dobrá farma je sdružení dvou farem, které prodávají své produkty pod jednou značkou a doplňují sortiment od jiných farmářů. Do budoucna se počítá s pořádáním kulturních a společenských akcí.

Podpora českých zemědělců a prodej regionálních potravin. Dodávání kvalitních a ekologických potravin. Podporování šetrného zacházení s přírodními zdroji a vůbec celkový vztah k přírodě. Pořádání různých kulturních a společenských akcích.

Ale tím nejdůležitějším byly dýně! Mohli jste zde vidět několik druhů těchto výborných plodů. Věděli jste, že hokkaido je jediná dýně, která se nemusí loupat? Všechny druhy dýní včetně okrasných jsou jedlé. Tady jste našli například dýně okrasné, špagetové, hokkaido, žaludové, máslové nebo modré.

Jeden recept za všechny!

Aby toho nebylo málo, máme pro vás jeden skutečně báječný recept. Dýňové aglio olio.

Dýně špagetová

Olivový olej

2 ks čerstvých feferonek

Česnek, petržel, sůl pepř

Dýni rozpůlíme a vložíme do pekáče řezem nahoru. Polijeme ji olivovým olejem, posypeme nasekaným česnekem a kořením. Feferonky také pokrájíme a přidáme. Dýni dáme péct na 20 stupňů, pečeme, dokud se nerozpadne na špagety.