Slon Max má brášku!

Maxík má brášku
 

V pražské zoo se v pátek večer narodilo další slůně, opět je to sameček. Má se čile k světu a už v sobotu 8. října se na něj můžete jít podívat. 

Třikrát sláva, v pražské zoologické zahradě se narodilo druhé slůně, sameček přišel na svět v pátek večer a má se čile k světu. Porodila jej slonice Tamara ve skupině s Janitou a Maxem, porod byl velmi rychlý. Mládě je v pořádku, jeho otcem je Ankhor. 

"Váží 80 kg. Pavilon se otevřel návštěvníkům. Tamara a Janita, každá pochopitelně se svým slůnětem, jsou teď od sebe odděleny, aby Max svými pokusy o hru včera narozeného samečka příliš nevyčerpával," napsal na svůj Facebook ředitel zahrady Miroslav Bobek.

Maxíka jste si pojmenovali sami. Pojmenujte slůně, zoo vyhlašuje soutěž

Malý Maxík se narodil začátkem dubna a pro zahradu se jednalo o jednu z největších událostí roku. Hned se stal malou celebritou. Na svět přišel krátce po třetí hodině ráno a váží 104 kilogramů. Šlo o prvního sloního potomka, který byl v zoo nejen narozen, ale i počat. Novinku oznámil nejdříve ředitel Miroslav Bobek a potom i oficiální Facebook Zoo Praha. „Ještě není vyhráno a nechci to zakřiknout, ale jsou to pro mne asi vůbec nejsilnější okamžiky, které jsem tady v zoo zažil,“ uvádí Bobek v příspěvku.

U slonů se hned neví, zda mládě přežije, nebo ne. Je důležité, aby mládě začalo včas pít. Tak držme malému sloníkovi palce! Podobně velkou událostí bylo narození gorilího samečka. Ten přišel na svět, přestože jeho matka brala antikoncepci. Nikdo nevěděl, že je březí!

Klíčová slova:
zoo