Jsme rohlíčkový národ. Čtvrtina žen peče cukroví už během listopadu

Už pečete vánoční cukroví?
 

Až čtvrtina Češek peče vánoční cukroví už během listopadu. Není se čemu divit, přes 80 procent žen peče 10 druhů cukroví, tak chtějí začít co nejdřív. A co vy, už tvarujete rohlíčky?

Cože, pečení vánočního cukroví v listopadu? Ano, je to přesně tak. Ženy se už asi nechtějí s pečením cukroví a dalšími vánočními přípravami stresovat, takže začínají péct co nejdřív. Celých 23 procent žen tak začíná péct už průběžně během listopadu a před prvním adventem. S příchodem adventu už peče třetina žen.

Vyplývá to z průzkumu společnosti KiK, který byl realizován v říjnu 2016 na vzorku 525 žen podle pohlaví, věku, regionu a vzdělání prostřednictvím výzkumné agentury IPSOS.

Nač ten spěch? Ženy chtějí mít pečení co nejrychleji za sebou. Není se čemu divit, když se ve většině domácností (až 82 procent) objevuje 10 druhů cukroví. Jsou ale i ženy, které se spokojí jen s pěti druhy cukroví (43 procent žen), naopak zhruba 13 procent peče mezi 11 až 15 druhy cukroví. Jen 5 procent Češek připravuje pro rodinu 16 a více druhů cukroví.

Mezi nejoblíbenější pochoutky mezi lidmi patří rohlíčky, vanilkové či mandlové (72 procent), drží se i linecké cukroví (72 procent) a dalším velmi oblíbeným cukrovím jsou vosí hnízda, která připravuje polovina domácností. Dále jsou oblíbené perníčky (41 procent), ořechy (33 procent) a rumové kuličky (28 procent).

 

Zdravé raw cukroví nefrčí

Raw neboli syrová strava je připravovaná z tepelně neupraveného ovoce nebo zeleniny. Zdravé dezerty a cukroví však v Česku příliš nefrčí, ženy dávají přednost klasickému pečení. Raw cukroví připravuje jen 6 procent žen.

 

Klíčová slova: