Na šestce se už zítra bude zdarma bruslit, chystá se velká sláva

Bude to velká paráda
 

Zima bruselní, to jde k sobě stejně jako Vánoce a bramborový salát. Radnice Prahy 6 jde s dobou a na základě veřejné zakázky pořídila venkovní ledovou plochu. Nacházet se bude na travnatém prostoru na Vítězném náměstí. Kluziště bude za přítomnosti představitelů radnice slavnostně otevřeno v neděli 18. prosince od 17 hodin.

Praha 6 nakoupila mobilní ledovou plochu o rozměrech 18 x 25 metrů. Ta byla instalována v bezprostřední blízkosti místa konání tradičních farmářských trhů na travnatém prostoru při Šolínově ulici přímo na dejvickém Vítězném náměstí.

"V Praze 6 jde o jedinečnou veřejnou ledovou plochu. Jsem přesvědčen, že bude obyvatele inspirovat k sportovnímu vyžití a setkávání se v samém srdci naší městské části," slibuje si starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

Venkovní kluziště bude zdarma sloužit nejširší veřejnosti až do konce měsíce února vždy od 9 do 21 hodin. Jeho provozovatelem bude Dům dětí a mládeže Prahy 6. Na místě bude navíc k dispozici i půjčovna bruslí, školička bruslení či stánek s drobným občerstvením.

"Prosazení nápadu na realizaci veřejného kluziště na "Kulaťáku" připomínalo mnohdy přímo herkulovský úkol. Pokud nedojde k výpadku elektřiny či vody, od nedělního odpoledne bruslíme," doplnil radní Libor Bezděk, který je zodpovědný za oblast sportu a volného času.

Kluziště bude za účasti představitelů městské části a předních tuzemských sportovců slavnostně pokřtěno v neděli 18. prosince od 17 hodin. Pro návštěvníky bude připraven i pestrý doprovodný program sestávající mimo jiné z vystoupení krasobruslařů, ledních sochařů a působivé ohnivé show.