V Jinonicích přemístí poštu, může za to uzavření stanice metra

Když nebude metro, tak alespoň autobus
 

Posledních několik dní mohou lidé využívat zastávky metra B Jinonice. 7. ledna se však zavře a cestující se do ní znovu podívají nejdřív za půl roku. Pro místní to není dobrá zpráva, kterou se však vedení Prahy 5 snaží kompenzovat zřízením nové atobusové zastávky. Navíc dojde k přemístění pobočky České pošty.

Jinoničtí se dočkají zavedení autobusové linky k nové pobočce České pošty v ulici U Trezorky. "Požádali jsme regionálního organizátora Pražské integrované dopravy a dopravní podnik, aby byla zajištěna dostupnost pobočky pošty v ulici u Trezorky a návazně i Smíchova. Od 7. ledna tedy Vidouli, ulici U Trezorky a Smíchov trvale propojí autobusová linka 153," vysvětlil starosta páté městské části Radek Klíma.

Intervaly by podle pražského dopravního podniku měly být zhruba půlhodinové. Pobočka České pošty byla do ulice U Trezorky přemístěna nedávno z ulice Pod Vidoulí. "Lidé si stěžují, že jsme České poště povolili novou adresu pobočky. Radnice pochopitelně nemůže České poště říkat, kde pobočku může či nemůže zřídit, případně v jakých prostorách. Jediné, co jsme ale mohli udělat, bylo požádat o zavedení autobusové linky. Jsem rád, že nás ROPID a dopravní podnik vyslyšel, lidem to velice pomůže," dodal starosta.

Žádost starosty Klímy ohledně zajištění dostupnosti nové pobočky pošty proběhla současně s řadou jednání, které radnice vedla s regionálním organizátorem Pražské integrované dopravy a Dopravním podnikem hlavního města Prahy kvůli uzavření zastávky metra Jinonice od 7. ledna do 7. srpna 2017. Nakonec se tedy podařil alespoň nějaký ústupek.