Dvěma mužům prasknul led pod nohama. Skončilo to smrtí jednoho z nich

Vydat se na led není zrovna inteligentní, ještě není tak pevný
 

Nešťastná nehoda se stala z pátku na sobotu v Hradišťku, když dostali dva mladí muži špatný nápad. Chtěli se zřejmě klouzat po ledě rybníku, ten se pod nimi ale podlomil. Zachránit se podařilo jen jednoho z nich.

Přestože je mráz až praští, led na rybnících a dalších stojatých vodách ještě nemá ani pět centimetrů. Z toho důvodu není vhodné na led stoupat a zkoušet se klouzat. "Na místním rybníku v Hradišťku se pod dvěma muži prolomil led. Muži spadli do vody. Třetí muž se je podařil zachránit, ale povedlo se mu vytáhnout jen jednoho, protože led začal praskat," uvedla tisková mluvčí policie Michaela Richterová.

Záchranáři ze Zbraslavi a Davle vyrazili na místo poté, co dostali ve tři čtvrtě na jednu v noci zprávu o jednom podchlazeném muži a o druhém, který je pod ledem. Podchlazený muž vytažený z vody měl podle záchranářů alkohol, po ošetření ho převezli do nemocnice v Motole. Druhého devětadvacetiletého muže vytahovali hasiči, byl 35 minut v ledové vodě. Po vytažení nejevil známky života a i přes usilovnou práci záchranářů se ho už nepodařilo oživit. 

"Jestli byl muž pod vlivem alkoholu, prokáže až pitva. Dále se tím budou zabývat kriminalisté," uzavřela policejní mluvčí Richterová.