Při požáru bytu uhořel člověk, může za to cigareta

 

Pořár bytu, který pražští hasiči likvidovali v noci na čtvrtek na Žižkově, se stal osudným jednomu muži. Dalších sedmatřicet lidí bylo třeba evakuovat, z toho patnáct lidí bylo přímo ohroženo kouřem. Proč ale byt zachvátily plameny?

Když v noci hasiči vyjížděli k požáru v ulici V Domově na pražském Žižkově, netušili, že pro jednoho člověka bude už příliš pozdě. "V bytě byla nalezena jedna mrtvá osoba," potvrdila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Podle prvních informací se dá vyloučit násilná smrt. Důvodem je tak pravděpodobně zadušení kouřem. Pravděpodobně staršího muže se ale zatím nepodařilo identifikovat.

To hrozilo i dalším patnácti lidem, které hasiči zachraňovali z dalších prostor domu. Nasadili jim vyváděcí masky a dostali do bezpečí. Dopravní podnik mezi tím na místo přistavil autobus, ve kterém měli alespoň dočasné zázemí. Škoda v bytě se šplhá přes milion korun, nezbylo v něm prakticky vůbec nic. 

Příčina vzniku požáru zatím nebyla určena. Pravděpodobně však jde o nedbalost, konkrétně nedopalek cigarety. Od něj se plameny následně rozšířily a majitele bytu to stálo život. Naprosto zbytečně...