Dělníci se propadli lešením. Jeden to nepřežil, druhý je v kritickém stavu

Pro jednoho dělníka přiletěl vrtulník, druhému už nebylo pomoci
 

Obrovská tragédie se stala v obci Holubice, kde se z lešení zřítili dva dělníci. Jeden z nich to bohužel nepřežil, byl na místě mrtev. Druhého transportoval vrtulník do nemocnice. Zatím není jasné, co může za smrt muže, jestli šlo o nedbalost nebo technickou závadu. 

Obec Holubice je normálně klidným místem, kde se žádná velká dramata nedějí. Už vůbec taková, při kterých umře člověk. Nicméně přesně to se stalo v úterý dopoledne. Během prací na rodinném domě se dva dělníci propadli dřevěným lešením z výšky zhruba tří metrů. Bohužel dopadli na betonové schody.

Na místo během chvíle dorazili policisté a záchranáři. Přesto, že lékaři dělali, co mohli, jednoho z mužů už se zachránit nepodařilo a byl na místě mrtev. Stav druhého dělníka je vážný, s mnohočetnými poraněnými byl vrtulníkem transportován do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kde bojuje o život.

Zatím nejsou jasné důvody tragédie. "Policisté případ stále prověřují," potvrdila policejní mluvčí Jana Dětská. Podle prvních informací to však vypadá na nešťastnou náhodu, kdy lešení nevydrželo váhu obou mužů. Zda bylo špatně zajištěné nebo nekvalitně sestavené, se ukáže zřejmě brzy.