Kolínská aukce pro Domov klientů s roztroušenou sklerózou: Kam vlastně půjdou peníze?

Zobrazit fotogalerii (4)
 

V květnu odstartuje v Kolíně aukce pro Domov sv. Josefa v Žirči, jenž je jediným nestátním zařízením pro klienty s roztroušenou sklerózou. Pomoc umělců byla v posledních třech letech pro Domov velmi prospěšná, když se honoráře vzdali i organizátoři a také spolupracovníci. Jak se s vybranými finančními prostředky naloží?

Aukce bude probíhat tím způsobem, že v místním sále CEROPu budou vystavena darovaná díla umělců a fotografů. To vše deset dní před aukcí. Autoři budou také propagováni formou výlepů po celém Kolíně a také na webu města.

Kam vlastně peníze půjdou?
Snažili jsme se zjistit, jak přesně se naloží s vybranými finančními prostředky. Obrátili jsme se tudíž přímo ke zdroji, tedy k Domovu sv. Josefa. Pracovnici Domova naše otázka poměrně překvapila, nicméně pohotově se nám snažila vysvětlit, k čemu vybrané prostředky budou použity.

"To jste mě překvapil," reagovala poněkud rozpačitě. "Nejvíce potřebujeme investovat do samotného provozu a rozvoje Domova. Právě na to se totiž finanční prostředky shánějí velmi těžko. Netušíme, jakou částku pomocí aukce vybereme, tudíž detailní rozdělení peněz je zatím nemožno určit. Finance by se hodily i na rehabilitační pomůcky," dodala už veseleji.

Doufejme, že se pomocí aukce vybere co nejvíce peněz a Domov sv. Josefa se tak bude moct co nejvíce zvelebit. Je jasné, že na samotný provoz a rozvoj bude určitě třeba vybrat poměrně vysokou částku, nicméně v podobných organizacích jsou vždy rádi za každou korunu, kterou kdo přispěje.