Ups, trapásek: Troška do Kolína nepřijede, nejsou na něj peníze

Zdeněk Troška do Kolína nepřijede
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tento týden se mělo v Kolíně konat představení Úsměvy Zdeňka Trošky. Oblíbený český režisér ovšem nakonec do města nedorazí. Promotér se jeho akci totiž rozhodl zrušit. Jaké k tomu měl důvody?

Kolínský městský dům měl tento týden lidem naservírovat zajímavou společenskou akci. Do města měl totiž dorazit známý hoštický rodák Zdeněk Troška, a to se svým představením "Úsměvy". Tamní publikum ovšem nakonec Trošku neuvidí.

"Promotér si pronajal Městský společenský dům, ale zájem byl menší, než očekával. Vybrané peníze za vstupenky nepokryly ani honorář Zdeňka Trošky, natož pronájem prostor a jeho výdělek. Takže akci zrušil," vyjádřil se nám k problému s akcí ředitel Městského společenského domu v Kolíně Zdeněk Hejduk.

Vrátí se kupujícím vstupné?

To je určitě otázka, která po zrušení napadla každého, kdo si vstupenku na Trošku koupil. V tomto případě ale dojde k alespoň částečné kompenzaci. Ano, publikum představení Zdeňka Trošky neuvidí, ovšem o své finance nepřijde. Stačí přijít do kanceláře společenského domu a při předložení platné vstupenky bude vstupné v plné výši vráceno.

Zjišťovali jsme také, zda se akce nepřesune do nějakého lákavějšího termínu. V tomto případě s tím ale Městský společenský dům nepočítá. "Zájem se rozhodně za pár měsíců nezvýší. Kolínské publikum je zhýčkané a chová se nevyzpytatelně," vysvětlil Hejduk.

Čeká diváky v Kolíně podobná akce?

"Plánujeme pořád nějakou akci, ale ne jako kompenzaci. Už v dubnu je tu Zdeněk Izer, jeho představení organizujeme sami, je na něj prodáno více jak dvě stě vstupenek a určitě se uskuteční," dodal Zdeněk Hejduk s tím, že věří, že tady už ke zrušení nedojde.