Nejabsurdnější nález v historii hlásí v Sadské: Neuvěříte, co se dá někde zapomenout

V Sadské se ztrácejí opravdu zajímavé věci
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Hodně nás zarazilo, co vše se dá ztratit a následně někým odevzdat do ztrát a nálezů. Ztráty v podobě klíčů, mobilních telefonů nebo peněženek jsou už takovou klasickou. Ovšem v obci Sadská jsme našli i hodně absurdní věci, které mají uložené ve Ztrátách a nálezech. Neuvěříte, co vše se dá někde zapomenout!

Možná by nikdy nikoho nenapadlo zamyslet se nad tím, co vše ukrývá schránka "Ztrát a nálezů". Mnozí by čekali obligátní nálezy typu peněženek, klíčů, mobilních telefonů nebo oblečení. Lidé jsou ovšem různí a někdy zapomínají skutečně absurdní věci. 

Soutěž o nejabsurdnější nález vyhrává?!

Tak tomu neuvěříte. Ve Ztrátách a nálezech obce Sadská ve Středočeském kraji jsme totiž objevili naprostou perličku. Necelý rok se totiž nikdo nepřihlásil k elektrické sekačce na trávu. Ztratit takovou věc, to už je skutečným uměním.

Podobně směšných nálezů ovšem mají v Sadské více. Například čtyři kýble s hřebíky nebo také krabičku cigaret. Je nám opravdu záhadou, že jejich schránka obsahuje stejný počet krabiček cigaret jako elektrických sekaček, to je nejspíše celorepubliková rarita.

Co se s nálezy dělá?

"Nálezy se skladují po dobu tří let, pokud se k nim následně majitel nepřihlásí, propadají městu," uvedla Veronika Tržická, která má tenhle "byznys" v Sadské na starost. V každém případě taková sekačka by se městu určitě hodila, minimálně pak pro pracovníky místní úklidové čety. 

Klíčová slova: