Dětské hřiště Okrouhlík projde kompletní rekonstrukcí, stát to bude 16 milionů

 

Kompletní rekonstrukcí projde ještě letos dětské hřiště Okrouhlík. Letošní tuhá zima areálu nijak neprospěla. Radnice proto nechala zpracovat projekt a nyní vybírá dodavatele. K znovuotevření hřiště by mělo dojít během léta 2017. Do té doby bude možné využívat alespoň hřiště Klamovka, kde nyní probíhá rekonstrukce.

Radnice Prahy 5 letos nechá zrekonstruovat dětské hřiště Okrouhlík. Plán na revitalizaci musel být urychlen, protože audit ze začátku zimy, který ověřoval bezpečnost a technický stav hřiště, uvádí, že bezpečnostní prvky nejsou zrovna nejlepší. Zkrátka neodpovídá daným normám a je potřeba zasáhnout dřív, než by se stalo nějaké neštěstí. 

"Na audit jsme okamžitě zareagovali a nechali vypracovat projekt rekonstrukce. Nyní vybíráme dodavatele prací a herních prvků. Uděláme maximum pro to, aby se hřiště otevřelo v nejbližším možném termínu, tedy brzy z léta. Jsme si vědomi toho, že je velmi užívané. Zákonné ani výrobní procesy však bohužel neurychlíme,“ potvrdil zástupce starosty Martin Slabý.

Zároveň dodal, že hřiště musí po provedeném auditu zůstat zavřené. Do jeho znovuotevření však bude možné využívat nedaleké hřiště Klamovka, kde nyní probíhá rekonstrukce tak, aby bylo co nejdříve k dispozici veřejnosti.

Součástí rekonstrukce hřiště Okrouhlík bude nejen obnova herních prvků, mobiliáře a herních ploch, včetně víceúčelového hřiště, ale i umístění toalety pro veřejnost. Opravou projde zároveň i objekt užívaný skautským oddílem. Předpokládané náklady se pohybují kolem šestnácti milionů korun s tím, že peníze půjdou z rozpočtu Magistrátu hlavního města Prahy.