V areálu nemocnice Na Bulovce hořelo. Nikomu se nic nestalo

 

Jednopodlažní budova složená ze stavebních buněk dopoledne vzplála na okraji areálu pražské nemocnice Na Bulovce. Hasiči dokonce museli vyhlásit požár druhého stupně poplachu. Na místo se sjelo hned devět jednotek.

Cílem bylo okamžitě především zamezit dalšímu šíření požáru, právě proto se na místo sjelo tolik hasičů. Prvotní informace značí, že oheň nikoho nezranil. Budova, kterou zasáhl požár, má zhruba 40 x 8 metrů. 

"Na místě je šest profesionálních a tři dobrovolné jednotky, byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Místo je momentálně rozděleno na dva bojové úseky, jedna část hasičů se snaží, aby se požár dál nerozšířil, druhá se plameny snaží dostat pod kontrolu," sdělil konkrétní informace mluvčí pražských hasičů Martin Kafka.

Škody uvnitř objektu zatím nejsou odhaleny, ovšem s jistotou v něm během požáru nikdo nebyl, tudíž nedošlo k žádnému zranění osob. 

V okolí nemocnice hořelo již před rokem

K požáru tenkrát došlo ve skalách pod nemocnicí a se situací musel dokonce pomáhat vrtulník. Ten provedl hned 12 shozů vody. Hasiči následně dohašovali skrytá ohniska pomocí ženijního nářadí. K nasazení vrtulníku se rozhodlo díky tomu, že byla velmi špatná přístupnost terénu.

Klíčová slova: