Nymburk promění náměstí ve volejbalové hřiště. Dorazí hvězdy, šanci dostane i veřejnost

Proč se nymburské náměstí promění ve volejbalové hřiště?
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Třetí červnový týden bude v Nymburku velmi zajímavý. Náměstí se totiž promění ve volejbalové hřiště a návštěvníci se mohou těšit na legendy českého sportu. Kdo konkrétně do města přijede?

Nymburské náměstí Přemyslovců bude na přelomu druhého a třetího červnového týdne postupně proměněno v něco, co už teď budí velkou pozornost. Vyroste tu totiž regulérní volejbalové hřiště.

VĚDĚLI JSTE, ŽE: Na to, aby se vytvořilo provizorní volejbalové hřiště na nymburském náměstí, bude třeba použít neuvěřitelných 150 tun speciálního písku?

Nevzniká samozřejmě jen tak z plezíru, nýbrž z důvodu Týdnu beachvolejbalu, který bude určený primárně školákům a studentům. Nicméně své choutky zde ukojí i dospělý volejbalový příznivec. 

Složitost příprav

Tento projekt je spojen s množstvím příprav, které jsou ve finále stejně složité jako postupná proměna náměstí v hřiště. "Představí se u nás nejlepší hráči beachvolejbalu. Jsem rád, že se organizace takto složité akce chopili nymburští volejbalisté Jindřich Licek a Vojtěch Věchet," pochvaloval si starosta města Pavel Fojtík dohled profesionálů. 

Hlavní podmínkou radnice, aby se vůbec dala akce uspořádat, bylo hlavně zajištění bezpečnosti chodců pohybujících se na náměstí a také projíždějících vozidel. Právě proto vyroste okolo hřiště provizorní plot, který spolu se sítí nad hřištěm vytvoří pomyslnou klec, která by měla zajistit optimální ochranu. Na druhou stranu to nebude omezovat fanoušky, kteří budou vše sledovat z laviček.

Jaké hvězdy dorazí?

V rámci volejbalového týdne dojde především na exhibiční utkání význačných beach volejbalistů a dalších osobností. Účast přislíbili bývalí olympionici Marek Pakosta a také Petr a Josef Benešové. Chybět by neměla ani beachvolejbalová současnost, kterou budou zastupovat reprezentantky Eliška Gálová a Martina Bonnerová. 

Velmi zajímavý je ovšem i seznam dalších sportovních legend. Velkým tahákem bude bezesporu přítomnost úspěšného českého olympionika Jana Železného, bývalého fotbalisty a nyní trenéra Ivana Haška, skokana na lyžích Romana Koudelky nebo kanoisty Martina Fuksy. 

Volejbal je v Nymburku velmi oblíbeným sportem. Dokonce, co se týče počtu sportujících dětí, je druhým nejrozšířenějším po fotbale. Předstihl překvapivě i basketbal. 

Akce se bude konat od 8. června do 13. června a pořadatelé slíbili možnost vyžití i rekreačním sportovcům. Zájemci by se s nimi ale měli co nejdříve spojit a zaregistrovat se, jelikož zájem o akci bude určitě obrovský. 

Hřiště se bude zamykat pouze na noc, a to především z důvodu možného vandalismu a také kvůli chovatelům psů, kteří jsou velmi často lhostejní při venčení svých čtyřnohých miláčků. A asi nikdo by se nechtěl válet v písku plném zvířecích exkrementů.