Děti se konečně dočkají. Betonovou ostudu nahradí milionový skvost

Takhle to bude vypadat
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Obrovský kámen ze srdce spadl jedné z poděbradských škol. Žáci totiž byli nuceni dlouhá léta sportovat na nezpůsobilém hřišti. To bude ale za chvíli minulostí. Město totiž chystá rekonstrukci. Na co se mohou na Žižkově těšit?

V nedávné době proběhla v rámci školy T. G. Masaryka na poděbradském sídlišti Žižkov rekonstrukce hlavní budovy školy. To ale není vše, co se bude v areálu dít. V nejbližší době se totiž chystá také revitalizace místního sportoviště.

Hodně nevhodné podmínky

Současné prostředí pro rozvoj sportovního ducha dětí nebylo na Žižkově zrovna ukázkové. "Museli jsme využívat buď naši malou tělocvičnu, nebo venkovní hřiště, které je ale v opravdu špatném stavu," popsala situaci ředitelka školy Miriam Piskačová. 

Řešení však přijde a zároveň se tím splní sen nejen dětí, ale také mnoha jejich rodičů. "Rada města schválila dodavatele investiční akce. Budovat se začne po podpisu smlouvy, což je v horizontu pár dní, maximálně týdnů. Předpokládané dokončení je na podzim 2017," uvedla vedoucí odboru kanceláře starosty Poděbrad Lenka Hotovcová.

Jak se hřiště promění?

Oprava počítá s vybouráním současné asfaltové plochy a vznikem nového areálu o rozměrech 76x30 metrů. Jeho součástí bude běžecký ovál se dvěma dráhami (využije se polyuretanového vodopropustného povrchu) o délce 200 metrů. Na konci sedmdesátimetrové sprinterské rovinky pak bude doskočiště pro skok daleký. 

Základní škola T. G. Masaryka je zařízením s maximální kapacitou 930 žáků. Slavnostně byla otevřena v roce 1937. 

Uvnitř běžeckého areálu vyroste víceúčelové hřiště, které nabídne moderní sportoviště pro basketbal, házenou, volejbal a nohejbal. "Náklady jsou okolo 4 milionů korun a půjdou z rozpočtu města," prozradila Hotovcová způsob financování. 

"Máme z toho velkou radost, byla to naše prioritní aktivita. Se starostou se nám podařilo najít společnou řeč. Hřiště bude dopoledne využíváno školou a odpoledne bude otevřené pro veřejnost," dodala ředitelka Piskačová.