Losovací aktiv České fotbalové ligy za námi. Mezi dvacítkou týmů i Štěchovice, Zápy a Jirny

 

Za nezvyklé účasti dvaceti klubových vyslanců byl ve čtvrtek 25. června zahájen losovací aktiv třetí nejvyšší soutěže, České fotbalové ligy.

Do Prahy se sjeli i zástupci SK Viktorie Jirny, jejichž fotbalisté se v prvním kole nového ročníku představí na půdě rezervy FC MAS Táborsko. Na druhý srpnový víkend je plánován i výjezd fotbalistů FK TJ Štěchovice, kteří se střetnou s nováčkem soutěže, fotbalovým klubem z Tachova. Naopak na domácím hřišti započnou svůj tah tabulkou hráči SK Zápy, kteří přivítají svého soupeře z Čáslavi.

Hned o čtyři zápasy více namísto obvyklých 34 sehrají v sezoně 2015/2016 kluby v České fotbalové lize. Důvody, proč byl navýšen počet účastníků soutěže o dva celky, vězí i v okolnostech ohledně sestupujících celků z druhé ligy. K týmům FK Baník Most a FK Kolín se pro neobdržení profesionální licence přidala nově i Viktoria Žižkov. Naproti tomu s postupem do vyšší soutěže souhlasil pouze Slavoj Vyšehrad. Českou fotbalovou ligu navíc dobrovolně opustily „pražskoperiferní“ Střížkov a „pražskovýchodní“ Louňovice. Vrásky do čela funkcionářů vháněly i otázky, které se týkaly počtu postupujících týmů z nižších soutěží. Po určitém martyriu se k dvacetičlennému bratrstvu přidaly FK Dobrovice, SK Benátky nad Jizerou, SK Sokol Brozany a již uvedení FC MAS Táborsko B a FK Tachov.

Klíčová slova: