V Senohrabech hostili závod Středočeského poháru mládeže v triatlonu

 

Rodiče a více jak sedm desítek mladých sportovců si v neděli 28. června nalezly cestu do Senohrab na závod Středočeského poháru mládeže v triatlonu.

Na start, do vod venkovního bazénu hotelu SEN, se postupně postavili závodníci z řad šestiletých dětí i patnáctiletých dorostenců. V náročnosti, podle věku stanovených tratí, se majitelé artrózou dosud nestižených kloubů nejdříve proplavali určenými vzdálenostmi, další metry k cíli zdolávali už na jízdním kole. Po dojetí vytyčené cyklistické trasy, která svou podstatnou částí vedla po nedaleké louce, následoval závěrečný běh, jehož začátek i konec byl už opět v areálu hotelového resortu.

Na triatlonu se zaskvěly parádními výkony závodníci od nejstarší kategorie (rok narození 2000, 2001), v které dominovali Košťálová Kristýna a Švejda Jan, až po kategorie závěrečného miniduatlonu, určeného pro nejmenší děti (ročníky 2008 a méně). Jejich chvíle nastaly až po doběhu svých starších kolegů „tříbojařů“, na rozdíl od kterých si však museli odpustit zápolení v plavbách.  

Na startovních listinách se vyjímala i jména zkušených triatlonistů z věhlasných klubů jako je pražská Slavia či Dukla. Představili se ale také sportovci, kteří atmosféru soutěžního klání znají především z jiných sportovních disciplín nebo i ti, kteří si podobné závody vyzkoušely vůbec poprvé. Slova uznání však zaslouží úplně každý, kdo si přišel triatlonový závod vyzkoušet.

Klíčová slova: