Dobrá zpráva pro Pražáky. Koupaliště v Čakovicích otevírá své brány

 

První den v měsíci se stal i otevíracím dnem pražského koupaliště v Čakovicích.

Do míst, která se ve čtyřicátých letech proměnila v hasičskou nádrž, si už desítky let nalézají cestu nejen lidé z Čakovic a blízkého okolí, ale podle slov Libuše Prchlíkové i z mnoha míst v celé Praze. „Například dopoledne mi volala paní ze Smíchova, zda-li jsme dnes otevřeli“,pokračuje dále pokladní.

Při cestě na koupališti se můžete těšit na dva bazény o rozměrech 50x25 metrů i rozlehlý a nekrytý areál, jehož travnatá plocha pojme až 3000 návštěvníků. K výhodám se řadí i velké prostory s přírodním stínem, které vrhají vzrostlé listnáče. Pro malé děti je připravený dětský koutek. Pro osvěžení je na nejmladší hosty pamatováno i mělkými brouzdališti okolo bazénů. Starší ocení přítomnost tobogánu, který však v prvních hodinách sezony ještě neplnil svoji funkci. „Máme tu problémy s dopustí vody. Na opravě už se ale pracuje“, ujistila Prchlíková.

Vstupné se oproti loňskému roku nemění. Děti a důchodci si musí připravit padesátikorunu, studenti po předložení studentského průkazu o desetikorunu více. Dospělí (od 16 let) zaplatí za svou návštěvu 80 korun. Pokud však přijdete po půl páté odpoledne, platí jednotné vstupné třicet korun. „Nabízíme i možnost permanentních vstupenek pro dospělé za sedm set, které se vztahují na deset návštěv“, upozorňuje pokladní, která po třech hodinách evidovala dva zájemce o tento zvýhodněný vstup. Návštěvní hodiny koupaliště jsou denně od 9:00 do 19:00 hodin.

Klíčová slova: