Změny pravidel na losovacím aktivu. Remízou se už chlapi domů nerozejdou

 

Za přítomnosti zástupců více jak 150 klubů se ve středu odpoledne konal losovací aktiv Středočeského krajského fotbalového svazu.

Před zaplněným sálem Národního domu na Vinohradech se konalo nejdříve předávání cen vyslancům „medailových“ týmů krajských soutěží. Za výjimečné výkony i opakované prokazování sportovního ducha byli odměněni fotbalisté i z řad jednotlivců.

 

Před následnou přestávkou v programu promluvil k funkcionářům předseda krajského svazu Miroslav Liba, aby přítomné seznámil s novinkami pro nastávající sezonu. Šum v sále způsobila hned první z uvedených vět, podle které budou muset mít všechna utkání krajských soutěží své vítěze. Za nerozhodnutého stavu přikročí mužstva k pokutovým kopům. „Je to věc, která se jinde osvědčila, a proto jsme k ní přistoupili i my“, vysvětlil kroky svazu Liba.

 

Nově se i v soutěžním ročníku 2015/2016 nebude za čtyři žluté karty pozastavovat hráči zápasová činnost. Pochybení se bude trestat zaplacením finanční sankce. Nové je i opatření, podle kterého může klub uspíšit návrat vyloučeného fotbalisty složením peněžní částky. Tato možnost přichází v úvahu pouze tehdy, pokud musel hráč opustit hřiště po dvou žlutých karetních trestech. V platnosti nadále zůstává ale i dosavadní postup, podle kterého bude viníkovi pozastavena činnost v minimálně jednom z příštích soutěžních kol.

 

Mění se i výše odměn týmům za konečné umístění. Administrativní změnou je přejmenování obou soutěží 1.A tříd mužů, které ponesou jméno Sport Invest 1. A třída.   

 

Po přestávce a krátkém losovacím aktu se tradiční předsezónní setkání mohlo rozpustit.

Klíčová slova: