Rytíři napoprvé neuspěli. Porazila je plzeňská Škoda

 

První přátelské utkání zvládli lépe hokejisté Škody Plzeň. Kladenské Rytíře porazili na svém ledě 3:1.

K prvnímu zápasovému testu nastoupila mužstva v 18 hodin. Do vedení šli domácí už krátce po začátku utkání, kdy ve třetí minutě vytěžili z první přesilové hry maximum. Michal Poletín zužitkoval přihrávky zpoza branky a puk nasměroval za záda kladenského gólmana Cikánka. 1:0. Druhá branka duelu padla také po přesilové hře Plzně. Ve 37. minutě se v chumlu hráčů před kladenskou bránou nejlépe zorientoval plzeňský Tomáš Pitule, který tvrdou ranou poslal touš mezi brankářovy betony. 2:0. Krátce po začátku třetí třetiny se prosadili i Kladenští, konkrétně Denis Kindl. Ten po přihrávce od spoluhráče Davida Stacha skóroval už do prázdné branky. 2:1. Gólový výčet zápasu uzavřel pár vteřin před jeho koncem Michal Poletín. V zápase dvojnásobný plzeňský střelec vyslal puk tentokrát do prázdné svatyně, poté co o chvíli předtím hosté odvolali ze hry gólmana. 3:1.

 

Přestože premiéra kladenského trenérského dua Lidický – Čermák nedopadla dobře, střetnutí s extraligovým soupeřem pomohlo odkrýt některé z otazníků ohledně hráčské sestavy. „Jde o přípravu a my především zkoušíme hráče. Nicméně, kdo teď je a nebo není na soupisce, samo o sobě nic neznamená,“ uvedl hlavní trenér Jindřich Lidický, který má v předsezónním kempu bezmála čtyřicet hráčů. „V druhé polovině tohoto týdne některé z nich vyřadíme,“ prozradil dále Lidický.

 

Do kladenského dresu se po dlouhých třinácti letech navlékl Václav Skuhravý, který v zápase vedl mužstvo jako kapitán. V obranných řadách nastoupily staronové posily Petr Hořava a Marek Posmyk. Po roční pauze zasáhl do útočných Vítězslav Bílek, druhý nejlepší střelec loňského ročníku první ligy. Po čase se v kladenské brance představil i brankář Cikánek. Proti Plzni si zahráli i dva nováčkové v kladenském dresu, slovinský obránce Jurij Repe a útočník Jan Kloz.

 

Rytíři Kladno k duelu nastoupili v této sestavě:

Cikánek (Švihálek)  - Růžička, Kehar, Posmyk, Repe, Zajíc, Hořava P., Potěchin - Rudovský, Skuhravý „C“, Dalecký - Kindl, Stach, Bílek - Čurda, Petrák, Horna - Redlich, Lukáč, Strnad - Kloz.

Klíčová slova: