Dvě zvučná jména na soupisce. Hokejové Kladno posiluje kádr

 

Roční smlouvu s Rytíři podepsaly dvě zkušené akvizice. Staronoví „Kladeňáci“ posílí tým na pozici brankáře a útočníka.

Třicetiletý gólman Lukáš Mensator by v Kladně chtěl navázat na nejslavnější období své kariéry, kdy patřil k absolutní extraligové špičce. „Myslím, že chytat jsem nezapomněl a udělám maximum pro to, aby se Kladno dostalo zpátky do extraligy. Vždycky se mi tady chytalo dobře, je tady příjemný chládek“ řekl pro klubový televizní kanál brankář, který kromě Kladna působil i v Karlových Varech a Plzni. Zpátky do kladenské branky se Mensator poprvé postaví příští čtvrtek v domácím přípravném utkání proti Plzni.

                                         

Útočník Václav Skuhravý strávil většinu své profesionální kariéry v klubu karlovarské Energie, kterou jako kapitán v roce 2009 dovedl až k mistrovskému titulu. O rok předtím reprezentoval Českou republiku na Mistrovství světa 2008 v Kanadě. Než ale pětatřicetiletý forvard neodmyslitelně spojil svou kariéru se západočeským klubem, působil mezi lety 2000 – 2002 v Kladně.

 

Další zápasy v modrobílém kladenském dresu přidá v nadcházející sezoně. Za Rytíře už nastoupil jako kapitán mužstva v úterý, kdy Kladno zajíždělo k prvnímu přípravnému duelu na led Škody Plzeň. „Václav Skuhravý je rozený vůdce. Počítáme s tím, že úlohu kapitána bude plnit i v ligové sezoně,“ prozradil David Čermák, sportovní ředitel HC Rytíři Kladno.

Klíčová slova: