Sedm kulí jako v Sarajevu

tvrdá hra se nevyhýbá ani přátelským utkáním
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Pořádně hořkou příchuť mělo první přípravné utkání pro kolovratské fotbalisty. Na šest obdržených gólů budou muset co nejdříve zapomenout.

Herní převaha hráčů z SK Horní Měcholupy vygradovala už v 7. minutě, kdy se po střele k tyči fotbalové brány ujali poprvé vedení. 0:1. Ani v následujících minutách se domácí nepřestávali bránit vytrvalému tlaku Hornoměcholupských. S několika slibnými šancemi soupeře si však kolovratské obranné řady dokázaly ještě poradit. V 37. minutě tomu už bylo jinak. Skrumáž hráčů uvnitř velkého vápna znesnadňovala přehled o situaci brankáři Třešňákovi, který na vyslanou střelu do rohu branky nestihl včas zareagovat. 0:2. Paradoxně se po obdrženém gólu osmělili i Kolovratští, kteří o dvě minuty později zahrávali svůj první roh. Následnou situaci ještě stačili obránci Měcholup úspěšně zlikvidovat, avšak střelu z 41. minuty zastavila až síť za gólmanem Čápem. 1:2. K obratu se nadechující Kolovraty „přidusil“ hornoměcholupský Bláha, který krásnou ranou ze standartní situace vrátil hostům klid. 1:3. Bezprostředně poté rozhodčí duelu odpískal poločasovou přestávku.

 

Brankový výčet ve druhém dějství utkání načal v 59. minutě Studecký z Horních Měcholup. 1:4. Nepopulárního „bůra“ domácí sklidili v 66. minutě po dalekonosné střele, po které balon proplachtil nad natahujícími se rukavicemi Maštery, nového muže v kolovratské brance. 1:5. Oproti prvnímu poločasu nepřineslo druhých 45. minut už „větší“ herní nasazení i počet gólových příležitostí ani od jednoho z pražských týmů. I přes tuto skutečnost zůstala hornoměcholupská bilance vstřelených gólů stejná. Poslední, šestá, branka hostů padla v 81. minutě. Tehdy Karvanek nejprve vystihl křižnou přihrávku mezi brankářem a obráncem a lehce nabytý míč posléze dokopl do odkryté branky. 1:6.

 

„Výsledek ovlivnily dvě věci. Byl to fakt, že soupeř hraje o dvě třídy vyšší soutěž, což se muselo projevit na jeho kvalitě. Byla to i skutečnost, že kluci jsou teprve na začátku přípravy, zatímco pro Měcholupy to byl jeden z posledních testů před prvním mistrovským utkáním. Výsledek proto nevnímám nikterak dramaticky. Dnešní zápas nám tak alespoň ukázal, na čem je v přípravě potřeba zapracovat,“ zhodnotil utkání Pavel Hrubý, trenér kolovratského A mužstva.

Klíčová slova: