Z Letňan je mezinárodní kolbiště. Už podruhé v krátkém čase

 

Ještě ani nestačily odeznít dojmy z Czech Ringette Challenge Cupu a ledová plocha letňanského zimáku dnes hostí další mezinárodní turnaj.

O pořádání 24. ročníku juniorského hokejového šampionátu Czech Hockey Challenge Cup se podělí se stadiony HC Hvězdy Praha a HC Kobry Praha. Ode dneška až do neděle si diváci mohou vybírat z nabídky 88 utkání. Turnaje se zúčastní 36 mužstev, jejichž domovskými zeměmi jsou Kanada, Spojené státy, Rusko, Polsko, Lotyšsko, Rakousko, Slovensko a samozřejmě Česká republika. Turnaj je určen pro hráče 6 věkových kategorií – ročníků narození 2000, 2002-2005 a dívek. Pouze v jejich případě není stanoven věkový limit.

 

Na atraktivitě celého sportovního podniku přidává účast zámořských celků jako jsou „North American Stars“ ze Spojených států, tým „Cowboys“ z Kanady či společné kanadsko-americké mužstvo „79ers.“ K nejzvučnějším jménům ze šestatřicítky účastníků patří juniorský tým ruského účastníka KHL „Viťazu Podolsk." Největší zastoupení mají česká mužstva, kterých se na Czech Hockey Challenge Cupu představí rovná dvacítka. Mezi nimi mladí hokejisté „HC Kobra," „HC Letci Letňany," „HC Hvězda" či dívčí družstva „HC 2001 Kladno" či „Litvínov Team."

 

Začínat a končit se bude v Letňanech

Cti celé šestidenní klání zahájit se dostalo stadionům HC Kobra a Ice arena v Letňanech, na jejichž kluzištích se v deset hodin dopoledne rozehrály úvodní zápasy. Vyvrcholení celého šampionátu, slavnostní předávání cen, se pro všechny kategorie koná v neděli v 17:00 hodin na letňanském zimním stadionu. Vstup je na všechna utkání zdarma. Pro rozlosování turnaje klikněte zde. Výsledky z celé akce naleznete na tomto odkazu.

Klíčová slova: