Čas k registraci na mistrovství světa pomalu končí. Český badmintonový svaz dá šanci všem

 

Lákala by tě hra na mezinárodním turnaji? Je jedním z tvých přání reprezentovat Českou republiku? Přihlaš se na badmintonové Mistrovství světa seniorů ve švédském Helsingborgu.

Šampionát sportovců starších 35 let se koná ve dnech 20. až 26. září. Pořadatel turnaje vypsal soutěže v osmi kategoriích, rozřazených v pětiletém věkovém odstupu. Každá země může přihlásit 4 hráče do singlových disciplín a čtyři páry badmintonistů do deblových soutěží. Nezáleží, zda do mužských, ženských či smíšených družstev. Nezáleží ani, z kterých věkových skupin budou jednotlivci i páry svou zemi reprezentovat.

 

Světový turnaj seniorů se koná každé dva roky. Na minulém šampionátu v turecké Ankaře zaznamenala největší úspěch Diana Pražáková, opora ligového oddílu SK Prosek Praha. Sportovkyně, soutěžící tehdy v kategorii 35+ ,vybojovala v singlech páté místo. Nejlepšího výsledku výpravy v párových disciplínách dosáhla opět Diana Pražáková, která společně se svou oddílovou kolegyní Danou Kykalovou prošla až do osmifinále. Do stejné části soutěže postoupila Kykalová i ve smíšených deblech společně s Radkem Gregorem. Pro vynucenou skreč prosecké závodnice tehdy pár o čtvrtfinále nebojoval.

 

Česká výprava se v Turecku rozhodně neztratila. Jestli máš ale ambice na lepší umístění, neváhej se přihlásit. Šanci má každý. „Volná místa stále jsou,“ ubezpečuje navíc Hana Procházková ze sekretariátu Českého badmintonového svazu. „Pokud by se nám přihlásilo více účastníků, výběr udělá naše trenérsko-metodická komise,“ informuje dále Procházková. Český badmintonový svaz nabízí pomoc při rezervaci ubytování i zajištění společného transportu účastníků. Zájemci však startují jen na vlastní náklady.

 

Pokud ani tentokrát tvůj zájem neochladl, neotálej! Do páteční polední uzávěrky přihlášek zbývají necelé dva dny. Případní zájemci ať se registrují na email sekretariátu svazu badminton@cuscz.cz. Na tento mail se můžeš obrátit i v případě dalších dotazů.

Klíčová slova: