Fotbal vs přírodní podmínky 1:0

 

Nejsledovanější hru světa nedokáže porazit ani spalující vedro. Úvodními zápasy dnes odstartovaly Česká fotbalová liga, divize i středočeský Ondrášovka krajský přebor.

Obrovské štěstí provázelo hráče FK TJ Štěchovice v zápase České fotbalové ligy. V duelu s nováčkem z FK Tachov dotahovali od 54. minuty vedení Západočechů. 1:0. Myšlenky na tříbodový zisk zhatil domácím štěchovický Ondřej Kotlík tři minuty před závěrem, kdy vstřelil vyrovnávací branku. 1:1. I přes závěrečný nápor se Tachovským nepodařilo výsledek před pokutovými kopy rozhodnout. Definitivní tečku za utkáním provedl tachovský Viterna, který na rozdíl od štěchovického Trnky kop ze sedmé série penalt neproměnil. Vítězství 1:2 a dva body do tabulky si tím připsali hráči od štěchovické přehrady.

 

Stejně jako v Tachově i v Lovosicích určily vítěze pokutové kopy. Bylo tomu tak v utkání divize B, v kterém se setkali hráči SK Český Brod a místního ASK. Ti se ujali vedení krátce před koncem prvního poločasu, kdy svou samostatnou akci zakončil ranou z ostrého úhlu Marek Faust. 1:0. Krátkodobý zvrat v utkání přinesly dvě branky Českobrodských z 63. a 77. minuty. 1:2. Lovosice kontrovaly už o šest minut později z první odpískané penalty v utkání. 2:2. Další pokutové kopy brzy následovaly, poté co nerozhodný stav vydržel až do konce základní hrací doby. O tom, že si hráči SK Český Brod do tabulky přípíší pouze jeden bod, rozhodla penaltová série, kterou Středočeši prohráli 4:5 a v utkání celkově 2:3.

 

Daleko jednoznačnější průběh mělo střetnutí v divizi B mezi domácím SK Kladno a FK Seko Louny. Skóre utkání otevřel ve 37. minutě kladenský Kolmistr pozemní střelou okolo lounského gólmana. 1:0. Na druhý gól si prořídlé tribuny počkaly do 68. minuty, kdy Růžička navýšil vedení na 2:0 pro domácí. Hrubé chyby gólmana při výběhu využil v 89. minutě kladenský Kraus a potápějícímu se lounskému korábu zasadil ránu z milosti. 3:0. Svojí vytouženou cestu za postupem do vyšších soutěží načali Kladenští vítězně.

 

Zahajovací kolo středočeského Ondrášovka krajského přeboru připadlo rovněž na druhý srpnový víkend. Mezi úvodní šestici sobotních zápasů patřil i ten, v kterém Český lev-Union Beroun hostil FK Kavalier Sázava. Prohra 1:3 uvrhla berounské lvy na průběžné dno tabulky. Naopak famózní vstup do krajského přeboru měli nováčkové z klubu SK Poříčí nad Sázavou. Na hřišti Velvar dokázali hosté z Posázaví uhájit své vedení z 61. minuty 1:2 a utkání dotáhli do vítězného konce. Stejným výsledkem skončilo i střetnutí mezi domácími AFK Tuchlovice a TJ Sokol Hostouň, za kterou vítězný gól vstřelil Ondřej Burant v 58. minutě.

Klíčová slova: