Triumf volejbalistů Odolky. Předznamená úspěšnou sezonu?

 

Účastí na sobotním turnaji extraligových mužstev „okořenili“ hráči Aera Odoleny Vody své tažení přípravou. V Chlumci nad Cidlinou nedali nikomu šanci.

V cestě za postupem ze základní skupiny se hráčům Aera postavili nejdříve volejbalisté ČZU Praha. V utkání si Aero sice drželo mírnou převahu, Pražané se ale v koncovce dostali do vedení a sahali po zisku prvního ze dvou setů. Sportovci z Odoleny Vody se však dokázali vrátit do zápasu a vítězství zvrátili na svou stranu. Stejně tomu bylo i v případě druhého setu, v kterém nad svým soupeřem už jasně dominovali. Aero Odolena Voda vs ČZU Praha 2:0.

 

Druhé vystoupení Středočechů se proměnilo v lítou bitvu s volejbalisty Brna. Po celou dobu prvního dějství vedlo Aero mírným náskokem, který si podrželo až do konce. Po vyrovnané a napínavé druhé polovině utkání putoval však druhý set za hráči Volejbalu Brno. 1:1.

 

V posledním zápase skupiny čekali na Aero hráči Fatry Zlín. Proti Valachům si Odolenští brzy vypracovali náskok, a to díky nepropustné obraně na síti. Aero ve druhé polovině setu zaznamenalo 5 bloků za sebou a soupeři nedovolilo se prosadit. Po výsledku 25:10 získali úvodní set volejbalisté z Odoleny Vody. Ve druhém setu měla hra vyrovnanější průběh. Aero sice dál přičítalo body za úspěšné blokování, projevila se ale i častější chybovost Středočechů. Set musela rozhodnout až koncovka, v které měl Zlín více štěstí. Utkání skončilo výsledkem 1:1.

 

Ani přes „zlínské“ zaváhání Aeru neutekla první příčka ve skupině a postup do semifinále. Duel proti Ústí nad Labem se od samého začátku vyvíjel lépe pro Odolku, která po vítězství 2:0 zaslouženě postoupila do finále. V posledním zápase chlumeckého turnaje zbývalo porazit volejbalisty Benátek nad Jizerou, kteří po velkém boji přemohli tým Fatry Zlín.

 

Pevnější nervy prokázali ve vyrovnaném duelu hráči Odoleny Vody, kteří získali první set. Benátky se však odmítaly lehce vzdát a stav utkání vyrovnaly. Rozhodnout musel až tie-break. Aero se dostalo do mírného vedení před změnou stran. Po výměně už tie-break ovládlo a vyhrálo nejen zápas, ale i celý turnaj.

Klíčová slova: