Czech Open. Středočeské celky padají i válcují Evropu

radost neratovických florbalistů po vítězství nad Baar United
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Druhým dnem pokračoval mezinárodní florbalový šampionát Czech Open. Kralupy končí, Kladno jako noc a den, Neratovice jsou v běhu a Benešov s Mukařovem regenerují.

 

FBC Kralupy nad Vltavou

Do pátečního turnajového seriálu vstoupili florbalisté Kralup nad Vltavou vítězně. Německý Marburger Elche porazili 6:3. Po dvou porážkách stačil první bodový zisk Kralupským pouze na třetí místo ve skupině, ze kterého vedla cesta do další fáze soutěže přes opravný duel. V něm se lépe vedlo švýcarskému soupeři UH Appenzell, který dokázal nejprve dotáhnout brankovou ztrátu, posléze i vyhrát utkání v rozhodujících nájezdech. Po porážce 3:4 se musel kralupský tým s turnajem rozloučit.

 

FBC Kladno

Letošní účast na Czech Open se dnes uzavřela i juniorům Kladna, kteří turnaj opouštějí po čtyřech porážkách. Stejnou bilanci měly i ženy, které v dohrávaném zápase základní skupiny podlehly hráčkám Sokola Královské Vinohrady 2:3. V následném opravném duelu s  Bohemians B prohrály Kladeňačky 0:1. Prapor kladenského florbalu dál tak nesou pouze muži, kteří v pátek deklasovali finský Team Steissi 02 v poměru 8:0. Jako první tým tabulky základní skupiny postupují hráči FBC Kladno přímo do „dvaatřicetifinále“ a další utkání odehrají až v sobotu.

 

Florbal Neratovice

Dva prohrané zápasy v základní skupině poslaly florbalisty z města od Vltavy do pátečních oprav. V prvním duelu si Neratovičtí „počkali“ na švýcarský Baar United. Už od začátku se aktivnějším Středočechům v utkání stále nedařilo vstřelit vedoucí branku. Kýžený okamžik přišel až ve 12 minutě. Zápas se začal lámat po druhém gólu do švýcarské sítě, po kterém se florbalisté z města od Vltavy dostali do herní pohody. Kontrovat se Švýcarům podařilo až před závěrem duelu, kdy už pouze upravili na konečných 4:1 pro Neratovice. „S průběhem zápasu jsem spokojený. Dokázali jsme využít dvě přesilovky, které jsme v zápase hráli. Každé takové utkání na turnaji je pro nás velká zkušenost i příležitost ,doladit´ spoustu věcí pro sezonu, shrnul zápas i poodhalil výhody účasti na letním Czech Open hrající trenér Florbalu Neratovice Jiří Míka.

 

V půl osmé večer nastoupili Neratovičtí ke svému už třetímu dnešnímu duelu, v kterém jim byl soupeřem celek Flyers Sušice. I proti sirkařské metropoli prokázali „Míka a spol.“ stále rostoucí herní kvality a západočeskému protivníkovi uzavřeli cestu turnajem po vítězství 3:0. Neratovičtí se tím kvalifikovali do další fáze play-off, v kterém o účast mezi 32 nejlepšími týmy budou hrát s pražskými FBC Start98.

 

Benešov, Mukařov

Pouze dopolední utkání měly v programu celky SK Florbalu Benešov a Traverzy Mukařov, kterým se pro přímý postup ze skupiny vyhnula účast v opravách. Hráči Benešova dnes porazili 1.SC Vítkovice 3:2 a v sobotu se utkají s červenými draky z Hořovic. Traverza Mukařov zdolala Orel Telnice v poměru 3:1 a během sobotního rána bude hrát s rezervním týmem Sokola Pardubice.

 

Czech Open pokračuje pátečními duely. Více informací o turnaji naleznete zde.

Klíčová slova: