„Tým z televize“ zahájil sezonu neslavně

 

Fotbalisté Sokola Svojetice vstoupili do nového ročníku porážkou. Favorita na postup ale dokázali potrápit.

Nadějný úvod, hořký konec

Svojetické fotbalisty si mnozí vybaví z účinkování v televizním seriálu „Kdo neskáče není Čech,“ který na začátku letošního roku odvysílala Česká televize. Sedmidílný cyklus o vesnické kopané představil i pouť svojetických hráčů fotbalovou sezonou, v které se mužstvu z okresní soutěže na Praze - východ výsledkově „zrovna nedařilo.“

Svojeticím se nedařilo ani v úvodním zápase ročníku 2015/2016. Na svém hřišti podlehly aspirantovi na postup do okresního přeboru ze Sokola Senohraby.

Byli to ale právě domácí, kdo po opatrném úvodu první vstřelil branku. Na střelu Jana Turínka ze 16. minuty byl senohrabský gólman Kačmáček krátký. 1:0. Ke smůle Svojetických to byla i jejich poslední branka v utkání. „Pilku tahali“ už jen hosté. Nejdříve Karel Beran v 19. minutě. 1:1.

 

Senohrabský Beran (ve žlutém) vyrovnává na 1:1

 

Šance na druhý gólový zápis domácích zhatil ve 28. minutě Kačmáček, který s bravurou vychytal nařízenou penaltu. Skóre utkání se tím měnilo až krátce před koncem poločasu, po střeleckých pokusech Dočkala a Fuksy z 39. a 43. minuty. 1:3. Další branku viděla více jak padesátka diváků v 64. minutě, kdy se podruhé v zápase trefil Beran. 1:4. Přání hostů, uštědřit soupeři „bůra,“ nevyslyšel brankář a hrající trenér Petr Novotný. Dvě slibné šance Senohrab ze 75. a 77. minuty stačil zlikvidovat bez větších problémů. Ve zbytku zápasu šetřila obě mužstva síly a v „úsporném režimu“ dohrála i utkání.

 

To jsou ti z televize!!!

Po filmové, předloňské sezoně, bojovali Svojetičtí o záchranu ve třetí třídě okresní soutěže i v nedávno skončeném ročníku. Hubená léta svojetické kopané nedokázala spolupráce s televizí zastavit. Možná právě naopak. „Přijde mi, že to tady dost lidí odradilo. Například sponzory. Vidíme souvislost i v nižším zájmu rodičů o to, aby u nás nechali svoje děti hrát,“ uvádí věc na pravou míru Petr Novotný. Navíc k nám má Česká televize stále nedořešené finanční závazky,“ dodal ještě trenér mužstva. „Čekali jsme od natáčení něco jiného,“ nechtěl se k věci příliš dlouze vyjadřovat předseda svojetického fotbalu Pavel Činátl.

 

trenér a brankář Petr Novotný

 

Prohra není žádná tragédie

Pokažené entrée do nové sezony 2015/2016 rozhodně nic nepředznamenává o pokračování dalších „záchrannářských“ bojů. „Dáváme dohromady nový tým. Máme za sebou jen dva odehrané přípravné zápasy, kluci se tak stále ještě sehrávají,“ vysvětloval jedny z hlavních příčin prohry trenér Novotný. „Sezonu bychom chtěli zakončit ve středu tabulky,“ uvedl splnitelný cíl předseda Činátl.

Klíčová slova: