Benešovem proběhlo přes devět set párů bot. Fandit přijely i sportovní osobnosti

Závodů benešovské juniorky se zúčastnilo 417 dětí!
 

Charitativní běh pro Mirka Piskače a pět běžeckých závodů se vešlo do sobotního programu Benešovského běžeckého festivalu.

Sportovní akce se zúčastnilo celkem 910 běžců. Povzbudit je přijeli mistr světa a Evropy v hodu diskem Imrich Bugár a řidič kamionu Martin Macík jr., který se zúčastnil charitativního běhu.

                                                   

Benešovský běžecký festival

Součástí festivalu bylo stejně jako loni pět závodů: Benešovská desítka (10 km), Benešovský minimaraton (4 km), Benešovská juniorka (0,15–1 km), běh partnerů akce (2 x 325 m), VZP běh maminek a hospodyněk (0,65 km) a charitativní „Běh pro Mirečka“ (2 km)

 

Sobotní sportovní akce se zúčastnilo 910 běžců

 

Vítězem hlavního běžeckého závodu, „Benešovská desítka“, se stal Milan Janoušek ze Sokola Kolín s časem 32:57 minut. Mezi ženami byla nejrychlejší Ladislava Císařovská, která desetikilometrovou trať zdolala za 40:42 minut. Běžecké klání dokončilo 248 běžců. „Hlavní závod, Benešovská desítka, se běžel jako mistrovství republiky veteránů, takže na něj přijeli běžci z celé republiky. Jsme spokojeni, i když jsme očekávali účast ještě trochu větší. Běžeckých akcí je teď ale hodně,“ řekl Luděk Procházka z pořádajícího spolku Benešov žije sportem.

 

Součástí BBF byl také charitativní běh pro malého Mirka Piskače z Benešova, který bojuje s následky dětské mozkové obrny. Na dvoukilometrovou trať se, včetně Mirka, vydalo 106 účastníků. „Odhadujeme, že výtěžek ze startovného a peněžní sbírky přesáhne 10 000 korun. Přesnou sumu zveřejníme na webových stránkách,“ shrnul Luděk Procházka. Malého Mirka mohli lidé podpořit také prostřednictvím sbírky plastových víček – na benešovské Masarykovo náměstí jich přinesli přes 100 kilogramů.

 

Klíčová slova: