Největší český badmintonový turnaj míří k vrcholu. Hráči z Radotína na něj ale nedosáhnou

Anglická dvojice Nottingham, Westwoodová přešla do další fáze turnaje přes Čechy Janáčka a Tomalovou
 

Program Prague Badminton Open vstupuje do svého třetího dne. V pražské hale Královka pokračují osmifinálové a čtvrtfinálové duely hlavní soutěže.

Pražský badmintonový turnaj je zároveň i jedním z kvalifikačních klání pro olympijské hry. Čeští diváci se proto mohou těšit na hráče světového významu. „Do Prahy přijel Mistr Evropy a současně i 14. hráč na světovém žebříčku Marc Zwiebler z Německa. Do turnaje se zapojí i smíšený německý pár Michael Fuchs a Birgit Michels, kterým patří čtrnácté místo na světě. Představí se i vítěz Evropských her Pablo Abian ze Španělska,“ zval diváky na zajímavé hráčské zastoupení ředitel turnaje Jan Mikulka.

 

První utkání na turnaji bylo pro Petra Koukala i tím posledním

 

Česká želízka v ohni

Také z pořadatelské země se do turnaje přihlásili hráči známých jmén. Do dnešní časti šampionátu se ale dokázali probojovat jen Milan Ludík a Kristína Gavnholt. Ani domácí prostředí nepomohlo nejznámějšímu českému badmintonovému hráči Petrovi Koukalovi. Hráč, který v klubové soutěži hájí barvy Sokola Meteor Praha – Radotín, nestačil včera na Perssona z Dánska. V turnaji se nevedlo ani jeho klubovým spoluhráčům. Ivo Stoklasa, Michal Hubáček a Dean Brabec nepřešli přes kvalifikační síto turnaje. „Měla hrát i Alžběta Bášová. Pro zranění ale účast v soutěži odřekla,“ prozradil Ondřej Lubas, předseda radotínského klubu.

 

Milan Ludík se o postup do čtvrtfinále utká dnes po jedenácté hodině s Dánem Flemmingem Quachem. Kristínu Gavnholt čeká v letenské hale Královka Němka Fabienne Deprezová.

Klíčová slova: