Kam se ztratily dvě Filipínky?

 

Ženy měly řádné povolení k práci, kterou vykonávaly v Jesenici a Průhonicích.  Od konce srpna se po nich slehla zem.

Popis pohřešovaných: Regala Edelie (na fotografii vlevo), narozena 3.1.1978, bydlištěm okres Praha - venkov, výška 155 až 160 cm, zdánlivé stáří 30 až 40 let, postava obézni 
Bantug Editha (na fotografii vpravo), narozena 28. 5. 1972, bydlištěm okres Praha - venkov, výška 155 až 160 cm, zdánlivé stáří 45 až 50 let, postava obézní, barva vlasů hnědočerná, rovný tvar vlasů, hnědá barva očí

Agentura zprostředkovávající zaměstnání cizincům oznámila policii ztracení dvou svých pracovnic. Kriminalisté pátrají od konce srpna po dvou pohřešovaných ženách ve věku 37 a 43 let z Filipín. Na našem území legálně pobývají a mají povolení k pracovní činnosti. Pracovaly v Jesenici a Průhonicích, postupně však na ně bez udání důvodu přestaly docházet. 

Jsou ve své komunitě?
"Policisté předpokládají, že by se cizinky mohly pravděpodobně pohybovat v prostředí své komunity nebo případně nelegálně vykonávat na jiném místě pracovní činnost. Ženy mají mít u sebe své filipínské cestovní pasy a k nim doklady vystavené pro konkrétní pracovní činnost," sdělil tiskový mluvčí Policie ČR Zdeněk Chalupa. 

Pomozte kriminalistům
Kriminalisté se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Jakékoliv informace k pohřešovaným Filipínkám mohou občané sdělit policistům prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.

Klíčová slova: