Poslední test před mistrovstvím světa. Junioři budou bojovat za národní tým i svoji kariéru

Od pondělí do středy uvidíte ve Velkých Popovicích dva juniorské reprezentační výběry
 

Generálka před vrcholem sezony zahájena. Na ledě stadionu ve Velkých Popovicích začaly přípravné kempy hokejistů reprezentace do 19 a 20 let.

 

Od pondělí do neděle budou národní mužstva v plné přípravě pro blížící se mistrovství světa, které se bude konat na přelomu roku. Starší z obou výběrů odletí ve čtvrtek dopoledne na turnaj do Finska, mladší hokejisté vyzvou Finy na stadionu ve Vlašimi.

 

Devatenáctku nečeká nic jednoduchého

 

„Poslední zkušenost s finským výběrem máme z dubna ze zápasu v Bratislavě. Víme, že nás čeká velice těžký, organizovaný a bruslivý soupeř,“ vyjmenovává přednosti protivníkova výběru trenér David Bruk. „První zápas hrajeme v pátek. Do té doby si musíme především ujasnit, jakým způsobem chceme hrát a podle toho naši hru také zorganizovat,“ prozrazuje hlavní cíl krátkého „velkopopovického“ soustředění hlavní trenér reprezentace do 19 let.

Výběr reprezentantů do 19 let trénují David Bruk a jeho asistent Robert Svoboda
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Přelomový týden pro hráčskou dráhu

 

"Devatenáctka zahájí kemp stejně jako dvacítka ve Velkých Popovicích. Budeme proto v úzkém kontaktu. Trenéři si pak o hráčích podají veškeré informace,“ řekl ještě před přípravným kempem kouč výběru do 20 let Jakub Petr.

 

Do Velkých Popovic přijela devatenáctka s 29 hráči

Výhodu společného soustředění si chválí i jeho kolega David Bruk. „Nám trenérům se naskytne příležitost lépe poznat hokejisty ročníku 1997. V mém mužstvu se budou chtít předvést i kluci z ročníku 1996, kteří se nevešli do současné nominace národního týmu do 20 let. Dostanou možnost se buď propracovat přímo do kádru dvacítek, nebo být v jejich širším výběru pro mistrovství světa,“ připomíná důležitost týdenního kempu pro budoucí kariéru několika mladých hokejistů.

 

Znovuobjevená tréninková destinace

 

Více informací o hokeji ve Velkých Popovicích naleznete v článku "Kam chodí český hokej pro inspiraci? Do Velkých Popovic - rozhovor s trenérem mládeže"

Trénink juniorských reprezentantů si v pondělí nenechaly ujít asi dvě desítky diváků. Rušněji tu bylo před loňským Mistrovstvím světa v Praze, kdy na stadion do Velkých Popovic jezdil trénovat seniorský reprezentační celek. „Desítky let tu pravidelně měly soustředění týmy pražské Sparty. Od prvního mužstva, přes rezervu po mládežnické výběry. Nějaký pátek už to ale bude,“ zavzpomínal správce stadionu a pamětník historie velkopopovického hokeje Jaroslav Chochola.

Klíčová slova: