Zámek Nelahozeves zve na jubilejní Adventní slavnosti

Na Dýňování je maskotem dýně, na Adventu vás provede Sněhulák
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Co si Nelahozeveští připravili na desátý ročník Adventních slavností?

 

Jubileum letos slaví Adventní slavnosti na zámku Nelahozeves. O předposledním listopadovém víkendu, 21. a 22. listopadu, tu proběhne 10. ročník Adventních slavností. Dvoudenní akce je určena všem bez rozdílu věku, zejména však rodinám, které mají děti. 

 

Divadlo i muzika

"Nejmladší z nich se mohou opět těšit na kejklíře, Sváťovo dividlo, Krabice Teplice či Štěpánčino divadélko a oblíbené řemeslné dílny – zdobení perníčků, výrobu vánočních ozdob a svíček, malování na dřevo i keramiku, pletení z pedigu, navlékání korálků, vyfukování skleněných kuliček, a další. Před zámkem budou jesličky s živými zvířátky," lákají organizátoři z lobkowiczkého zámku.

V Rytířském sále si můžete si tu poslechnout soubor Špalíček, Klenota, žákovskou dechovou hudbu z Moravy od skupiny Mutěňané - Čejkovjané a také žáky ZUŠ Velvary. V zámeckém sklepení zazní cimbálová muzika Studánka.

 

Řemeslníci a průvodci v kostýmech

"Své umění představí více než 120 řemeslníků. Pro svůj nákup si tedy budete moci vybrat ze stovek tradičních rukodělných výrobků, mezi nimiž nebudou chybět dřevěné a textilní hračky, šperky, originální oděvy a módní doplňky, vánoční ozdoby, adventní věnce, jmelí, keramika, medovina i vánoční cukroví, " prozrazují zámečtí.

Průvodci v dobových kostýmech vás provedou zámeckou expozicí nazvanou "Pohled do šlechtického interiéru rodiny Lobkowiczů“.

"Občerstvení bude převážně zajištěno zámeckým cateringem. Těšit se můžete jak na lobkowiczké pivo, tak i na prodej a ochutnávky vín z Lobkowiczkého zámeckého vinařství v Roudnici nad Labem," uvádějí organizátoři.

Doporučujeme rezervaci jednotlivých částí programu na telefonu 315 709 111 nebo e-mailem info@zameknelahozeves.cz.

Pozvánka 

Adventní slavnosti na zámku Nelahozeves

21.11.2015 - 09:0022.11.2015 - 17:00

Nelahozeves - PROGRAM : KONCERTY SOBOTA: 10:30 ŠPALÍČEK (vánoční povídání a koncert) 11:45 ZUŠ Velvary 13:00 ŠPALÍČEK (vánoční povídání a koncert) 14:30 ZUŠ Velvary 15:45 KONCERT ŽÁKOVSKÉ DECHOVÉ HUDBY: MUTĚŇANÉ – ČEJKOVJANÉ NEDĚLE: 11:00 KLENOTA (vánoční koncert) 12:30 ŠPALÍČEK (vánoční povídání a koncert) 14:...
Více o akci

Zámek Nelahozeves každoročně pořádá tematické akce. Na jaře hrnčířské trhy, na podzim Dýňování a na konci léta se připojuje k Hradozámecké noci (reportáž)


Čtěte také

 

Fotky z letošní Hradozámecké noci 

Zámecká noc začala v 18 hodin, kdy ještě bylo světlo
Zobrazit fotogalerii (15)

Fotky ze Zámeckého Dýňování

Nejoriginálněji nazdobená dýně může vyhrát. Je to zábava nejen pro děti
Zobrazit fotogalerii (11)
Klíčová slova: