Pachatelé loupežného přepadení u vlašimského hřbitova jsou ve vazbě

K přepadení mělo dojít poblíž Auerspergské hrobky
 

U bývalého hřbitova byl fyzicky napaden a okraden padesátiletý muž. Pachatelé pak platili ukradenou kartou, takže policie se jim rychle dostala na stopu.

Počíhali si na oběť u hřbitova

K loupežnému přepadení došlo v polovině října v nočních hodinách na parkovišti u bývalého hřbitova ve Vlašimi. Padesátiletého muže napadla trojice pachatelů. Dostal ránu pěstí do hlavy, až upadl na zem a byl okraden o dva mobilní telefony, peněženku, doklady, platební kartu. 

Prozradilo je placení ukradenou kartou

Napadený si pamatoval, že se jednalo o dva muže a jednu ženu. Kriminalisté zjistili, že s odcizenou platební kartou byly provedeny dvě bezkontaktní platby. "Na stopu podezřelých se tak dostali poměrně rychle. Všechny tři zadrželi už počátkem listopadu a umístili je do cely předběžného zadržení. Mladíky ve věku 20 a 25 let i jednadvacetiletou dívku obvinili z trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," popsala mluvčí policie Eva Stulíková.

A budou pykat

Dvacetiletý mladík byl později propuštěn. Další dva pachatelé kvůli kriminální minulosti skončili ve vazbě. Všem jim hrozí trest až na deset let vězení.   

Klíčová slova: