Mezinárodní turnaj florbalových veteránů vrcholí. Letňanští Black Angels si troufají na titul

Florbalové Prague Masters se koná už podesáté
 

Volnější dres zakryje už o něco tělnatější postavu, projevovaná rozvážnost leckdy nahradí ztracenou rychlost. Jenom míra lásky ke hře se nemění. Od čtvrtka do soboty hostí Praha  florbalový pohár „starých gard.“

Na letošní, již desátý ročník Prague Masters se sjeli florbalisté a florbalistky z devíti zemí Evropy. „Turnaj je zastoupen kvalitními týmy. Je na co se dívat,“ slibuje Martin Vaculík, ředitel celého klání. „Divákům se nabízí další zajímavé srovnání zemí TOP čtyřky (Švédsko, Švýcarsko, Finsko a Česká republika),“ zve na akci ředitel turnaje.

 

Proklestí si tým z Prahy cestu konečně až na vrchol?

 

„Na Prague Masters jsme skončili už dvakrát na druhém místě. Uvidíme, kam až to dotáhneme letos. Klidně až do finále,“ směje se Jiří Kefurt, zakladatel veteránského oddílu Black Angels. Tým ze severu Prahy se o turnajové prvenství utkává v nejstarší věkové kategorii 40+.

 

Smích a dobrá nálada hráče byla zasloužená. Tým prošel bez porážky základní skupinou, v prvním vyřazovacím duelu Letňanští „vyprášili“ soupeře z FFO Olomouc poměrem 14:0. „My hrajeme neoficiální pražskou veteránskou ligu. Pravidelně tak máme jednou týdně trénink a zápas,“ vysvětluje důvody úspěšného tažení Jiří Kefurt.

Finále kategorie 35+ začíná v bránické hale Hamr 1 v 16:00 hodin
Zobrazit fotogalerii (6)

„Není to tak, že bychom si stáhli ty nejlepší hráče a turnaj chtěli za každou cenu vyhrát. V té sestavě, v jaké spolu i teď hrajeme, máme kvalitu a chceme postoupit až do finále,“ poznamenal hráč veteránského oddílu Black Angels.

 

Konkurence je velká

 

Dalším týmem, který se bude snažit Letňanské hráče o titul připravit, budou Norové z Gjelleråsenu IF. Utkání začíná v sobotu v 10 hodin dopoledne. Tak jako všechny finálové boje se odehraje v hale sportovního areálu Hamr v pražském Bráníku.

 

Závěrečná utkání všech tří věkových kategorií, ženy 30+, muži 35+ a 40+, se odehrají v sobotu po třetí hodině.  

 

Do letošního soutěžního klání se přihlásilo 68 týmů, čímž se pražský veteránský turnaj řadí k největším svého druhu na světě. Není-li ze všech vůbec největší. „Nevím o tom, že by se v některé jiné zemi konalo něco podobného v takovém počtu,“ uvadí Martin Vaculík, ředitel Prague Masters.

 

Nedoceněnými se na turnaji stávají florbaloví rozhodčí. Přečtěte si o nich na Českému sportu chybí rozhodčí. Je na vině národní mentalita?
Víte, že se hraje celonárodní mládežnický turnaj určený hráčům prvního stupně Základních škol? "Mysli modře.Cup." Turnaj, v kterém "jede" celá republika
Klíčová slova: