Pátek třináctého: Boural a stopem dojel do nemocnice

Zraněný řidič si u Velvar stopl cizího řidiče, který ho odvezl do Prahy, zatímco ho ostatní hledali s termovizí
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jen na Slánsku a na Kralupsku došlo ke třem dopravním nehodám během pátku 13., půl hodiny po půlnoci došlo k další. Jeden ze zraněných dokonce stopem dojel do nemocnice.

Bilance

Během pátku 13. listopadu se na území Středočeského kraje stalo 17 dopravních nehod, při kterých podle mluvčího hasičů Ladislava Holomčíka bylo zraněno 12 lidí. Hasiči ten den vyprostili 4 osoby. Naštěstí nikdo nezemřel.

Jen na Kralupsku a Slánsku došlo během pátku 13. listopadu ke třem dopravním nehodám

  • u Slaného,
  • u Velvar,
  • v Cítově.

Další havárie (u Dřínova) byla nahlášena půl hodiny po půlnoci. Od dvou autonehod utekli zranění řidiči, z nichž si jeden dokonce dojel do pražské nemocnice stopem...

 

Zablokovaná silnice u Slaného

K velké nehodě došlo včera odpoledne ve 14:15 u Slaného, kde po 14. hodině naboural náklaďák s osobním autem. Silnice R7 byla na pár hodin neprůjezdná, protože ji nákladní auto zablokovalo napříč. Jeho řidiči se nic nestalo.

Zraněnou 62letou ženu z osobního auta hasiči vystříhali a předali ji záchranné službě. Na místě byli také policisté. Silnice byla neprůjezdná z toho důvodu, že ji zablokoval nákladní automobil, který byl napříč.

K nehodě vyjeli slánští s cisternou CAS a kladenští hasiči s rychlým zásahovým autem VW Transporter. Po necelých dvou hodinách přijela na místo odtahovka.

 

Utopené auto...

V Cítově na Mělnicku se utopilo osobní auto v nádrži. Koukala mu jen střecha. Posádka zůstala venku. Na místě byli hasiči z Mělníka a cítovští dobrovolní hasiči.

"Uvažovalo se, že tam pošlou potapěče z Prahy, ale nakonec to zvládli tak, že auto podvázali popruhama a vytáhli ho vlastními silami z vody. Začali s tím v 16:45, což se jim nakonec podařilo v půl 6," řekl Ladislav Holomčík.

 

Zraněného u Velvar hledali termokamerou

Profesionální hasiči vyjížděli k nehodě do Velvar, kde se srazilo osobní a nákladní auto. "Stalo se to v půl sedmé večer na silnici č. 16 u čerpací stanice Benzina. Byli u toho HZS Kralupy s cisterou CAS," řekl Holomčík.

Zraněného řidiče z osobáku na místě nenašli, proto ho hasiči ho hledali v okolí nehody za použití termokamery. Nakonec byl přivolán policejní psovod a nad místem kroužil i policejní vrtulník s termokamerou.

"Jeli jsme okolo nehody zhruba 5 minut poté, co se stala. U nabouraného vozu se motal nejaky muz ve žlutém nebo oranžovém zakrváceném triku. Šel směrem na nájezd na Velvary," uvedla jedna z řidiček v době, kdy se po řidiči ještě pátralo, v komentářích na Facebooku.

"Dle dostupných informací se řidič vozidel nakonec našel. Po poli došel k ulici Velvarská, kde jej projíždějící řidič naložil do auta a odvezl do pražské nemocnice," uvedli kralupští hasiči.

 

Opuštěné auto v dřínovském poli

Kralupští hasiči měli napilno i po půlnoci. "Pátek 13. pravděpodobně zapůsobil i na dalšího řidiče, tentokrát u obce Dřínov," glosovali na Facebooku.

"Zprávu jsme přijali přijali v 0:31. Na místo vyjela jednotka HZS Kralupy nad Vltavou s cisterou. Řidič utekl. Pohonné hmoty z auta neunikaly a případem se začala zabývat policie," uvedl mluvčí Holomčík.

Auto se podle kralupských hasičů obrátilo vzhledem ke svému poškození několikrát přes střechu a skončilo v poli. Řidič byl v trapu. "To je již druhý řidič v tento den, který po dopravní nehodě utekl od nehody," uvedli kralupští hasiči.

 

Co se děje v okolí?

 

Pátrání po osobách

Klíčová slova: