Tvořivý advent na zámku Veltrusy

I děti si mohou vyrobit pěkné vánoční dekorace
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Chcete si vyrobit vlastní adventní věnec a nemáte nápady? Na veltruském zámku vám rádi poradí zámečtí zahradníci! Děti se tu rozhodně také nebudou nudit!

Zatímco tři stovky nadšenců poběží (nebo pojedou na kole) v sobotu 28. listopadu z Řípu do Prahy, zámek Veltrusy se ponoří do tvůrčí adventní nálady.

 

Zámek ve předvánoční náladě

Mezi 9. a 17. hodinou se v prostorách nově zrekonstruovaného severozápadního křídla uskuteční 8. ročník Adventního tvoření i s tematickou výstavou Dřevěné Vánoce a pohádkou Povídání ovčí babičky v podobě Sváťova Dividla a Mikulášskou nadílkou.

Vstupné na Adventní tvoření a výstavu činí 25 Kč.

"Severozápadní křídlo zámku se na jeden den promění v živou dílnu, kde si budou malí i velcí moci vyzkoušet, jak se vyrábí svíčky ze včelího vosku, věnce, svícny různého druhu nebo tradiční ozdoby, které mohly být třeba z papíru. Materiál pro vás bude nachystán a nemusíte se bát, že na výrobu zůstanete sami. Každému budou k dispozici zámečtí zahradníci," prozradila Romana Semelková Indrová ze zámku.

Kromě toho se můžete těšit na nově zrekonstruovanou kapli Svatého Kříže, kde budou k vidění ukázky adventní dekorace s širokou škálou floristických doplňků.

"Pokud se ale spíše zajímáte o výrobky ze dřeva, právě pro vás je přichystaná výstava s názvem Dřevěné Vánoce. Najdete zde hračky nebo předměty sváteční i denní potřeby, které úzce souvisejí se zimou a vánočním časem," uvádí organizátoři. 

Doprovodný program si musíte předem zarezervovat, vstupné: děti 65 Kč, dospělí 90 Kč.

 

Doprovodný program

  • 15:00 - Sváťovo dividlo z Litoměřic předvede divadelní představení Povídání ovčí babičky.
  • Kromě toho veltruský zámek navštíví i Mikuláš se svými parťáky!

Adventní tvoření na zámku Veltrusy

28.11.2015 - 09:0017:00

Veltrusy -

 

Klíčová slova: