Bitva o první příčku dopadla jednoznačně. Postoupí tým ze „sršního hnízda“?

Krajská soutěž vstupuje do své poloviny
 

Vytoužený postup z krajské soutěže se může splnit jen jednomu z mužstev. K přímému souboji o první místo přijeli do Kralup nad Vltavou hráči SK Sršni Kutná Hora.

Do krajské ligy má blíž Kutná Hora

 

Bitvu druhého s prvním načali lépe kutnohorší hokejisté. Po první větší šanci zápasu, ke které došlo v čase 2:45, vytřepal domácí gólman Exner z výstroje puk ještě před brankovou čáru. Po střele Martina Pipka ze čtvrté minuty tomu už bylo jinak. Právě kutnohorský útočník se ve skrumáži hráčů zorientoval nejdříve a tvrdou ranou otevřel skóre utkání. 0:1. Úvodní třetina byla už ve své druhé polovině, když hostující Pácal navýšil vedení svého týmu o dva góly. 0:2.

 

Ve třinácté minutě duelu si šťastnou chvilku vybrali tentokrát domácí. V přesilovce 5:3 snížil na rozdíl jednoho gólu obránce David Blahoš. 1:2. „Brance předcházelo zbytečné vyloučení jednoho z našich hráčů. Domácí tým prokázal velkou zkušenost a početní výhodu dokázal zužitkovat. Naštěstí pro nás jsme z oslabení utržili jenom jeden gól,“ vracel se po zápase k brankovému momentu Stanislav Bednář, trenér A týmu Kutné Hory.

 

V posledních vteřinách zápasu došlo ke srážce brankáře a útočníka. Ze střetu nevzešlo zranění
Zobrazit fotogalerii (4)

 

Skóre utkání se znovu měnilo až po první přestávce. Konkrétně ve 34. minutě, kdy kutnohorský Pácal, svou druhou trefou v zápase, zvyšoval na průběžných 1:3. Hosté byli střelecky aktivnější i v dalším průběhu souboje. Výsledky jejich útočného snažení však končily obvykle mimo tři tyče Exnerovy brány. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že duel výsledkově otočíme. Avšak krátce po jejím začátku jsme šli znovu do oslabení,“ rozčiloval se Roman Kašák, trenér kralupských hokejistů. Poslední, pátá branka střetnutí padla v padesáté minutě. Puku se jako poslední dotkl kutnohorský Jiří Tvrdík. HK Kralupy nad Vltavou vs SK Sršni Kutná Hora 1:4.

 

V soutěži, ve které se nehraje závěrečné play-off, jsou postupu do krajské ligy nejblíže kutnohorští hokejisté. Po polovině odehraných zápasů mají před zbytkem tabulky pětibodový náskok.

 

„O postup se chceme ještě porvat“

 

„Dneska jsme do Kralup přijeli ve velikém oslabení. Do utkání jsme museli vstoupit hned bez několika tradičních obránců. Zápas by se pravděpodobně vyvíjel jinak, kdybychom v úvodních minutách duelu dostali góla. Stal se pravý opak. Vítězství jsme si ve zbytku utkání dokázali udržet,“ popsal dění uplynulé šedesátiminutovky Stanislav Bednář.

 

„Utkání jsme si prohráli vlastní nemohoucností ve střelbě. Hráčům neustále připomínáme, aby stříleli z každé pozice. Bohužel, my namísto toho hrajeme víc komplikovaně. Trápí nás také, že se kluci nechávají častokrát zbytečně vyloučit,“ nebral si servítky Roman Kašák. „O postup se chceme ještě porvat,“ dodal bojovně druhý z trenérského dua Jiří Exner.

Klíčová slova: