Labskou stezku podpoří mezikrajský marketing

Labská stezka na území Středočeského kraje měří 120 kilometrů
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Zastupitelé Středočeského kraje podepíší smlouvu, která se týká spolupráce mezi kraji a městy na marketingu cyklostrasy Labská stezka.

Smlouvu podepíše Středočeský kraj společně s krajem Královéhradeckým a Ústeckým. Bylo to schváleno v pondělí 7. prosince. "Přínosem naší spolupráce bude nejen zviditelnění Středočeského kraje v rámci jednotlivých regionů, ale přispěje i k nárůstu počtu tuzemských i zahraničních turistů ve středních Čechách," řekl hejtman Miloš Petera.

Co bude patřit k marketingovým aktivitám?

  • Provoz a aktualizace česko-německé webové stránky (www.labska-stezka.cz a www.elberadweg.de) a také společné mobilní aplikace v češtině i němčině.
  • Vydávání elektronického newsletteru s aktualitami o Labské stezce.
  • Také by se měly do společného marketingu zapojit turisticky zajímavé služby a atraktivní místa, která se vyskytují podél cyklistické trasy.

 

Součástí společného marketingu Labské stezky jsou také cyklotrasy:

  • Vltavská cyklistická cesta v úseku Mělník–Praha, která měří 45 km,
  • Greenway Jizera v úseku Lázně Toušeň – Praha Horní Počernice o délce 8 km, které ji spojují s Prahou.

 

Co je kratší? Autem nebo na kole?
* Cyklotrasa z Mělníku do Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi měří 29 kilometrů, nejkratší trasa autem je dlouhá 23 km.
* Trasa Neratovice - Mělník je dlouhá kolem 11 kilometrů, autem je to podobné
* Od Špindlerova Mlýna do Hřenska, tedy od začátku do konce,  Labská stezka měří kolem 370 km. Nejkratší cesta autem mezi těmito obcemi měří 141 km.


Kolik stezka měří?

Na území Středočeského kraje měří 125 km, tedy třetinu toho, co na území ČR. Začíná v Královéhradeckém kraji, pokračuje přes Pardubický do Středočeského a končí Ústeckým krajem, odkud pokračuje do Německa. Koordinátorem Labské stezky na českém území je Partnerství, o. p. s.

Labská stezka měří celkem 1270 kilometrů a je součástí evropských tras EuroVelo 4 a 7. Dostanete se po ní do Drážďan a do Hamburku.