Ředitel z Roztok rezignoval. Reportáž v TV byla dle starosty neprofesionální

Mgr. Bezděka rezignoval 16. prosince ze své funkce
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Mgr. Petr Bezděka už není ředitelem. Pravděpodobně tomu přispěla televizní reportáž, která ovšem byla dle starosty bulvární.

Řídit školu dočasně bude zástupce

Starosta města Jan Jakob redaktorce ČtiDoma.cz potvrdil, že pan ředitel Bezděka 16. listopadu rezignoval. "Před chvílí jsem převzal rezignaci od pana ředitele, takže k dnešnímu dni není již ředitelem naší školy," uvedl starosta.

Tuto informaci potvrdil také místostarosta Novotný: "Dnes  v půl třetí pan ředitel Bezděka podal písemnou rezignaci na funkci ředitele. Rada města dnes pověří pana zástupce Vondru řízením školy a následně vyhlásíme výběrové řízení na místo ředitele."

 

Důvod neuvedl

Ředitel důvod rezignace neupřesnil. "Vysvětlení mi k tomu detailní nedal. Já jsem rád, že jsme se takto dohodli, a že můžeme učinit další kroky," uvedl Jan Jakob.

Pan starosta také uvedl, že na pana Mgr. Bezděku v době jeho působení (od léta 2014) neobdržel dříve žádou relevantní stížnost. Televizní reportáž na TV Nova byla podle jeho názoru neprofesionální práce novinářů, kteří používali neověřené informace. Jejich přístup označil jako bulvární.

Také zastupitelka Marie Šlancarová na facebooku např. uvedla: "Odvysílaná reportáž televize Nova je z mého pohledu velmi tendenční, cílená na senzaci."

 

V reportáži byly podle starosty uvedeny nepravdivé informace

Mgr. Petr Bezděka v listopadu oznámil, že si bere neplacené volno. Informace uvedené v reportáži TV Nova, že do práce nechodil tři měsíce, nebyly dle starosty Jana Jakoba založené na pravdě. "Já jsem s ním měl v mezifázi jednání. Samozřejmě mi nepřísluší a nemohu kontrolovat jeho výkazy práce, takže co bylo předtím, to opravdu netuším. Neměl jsem žádný podnět a ta informace, že bral plný plat, také není pravdivá, protože tam měl někdy od 14. listopadu to neplacené volno," doplnil starosta.

"Reportáž patrně přispěla k tomu, že se pan Bezděka rozhodl pozici ředitele opustit sám. My jsme již před tím postupovali tak, jak jsme dle zákona postupovat mohli," uvedl Jan Jakob na facebooku.

Psali jsme: Ředitel školy nechodí do práce. Starosta neví proč

Inspekce se o případu také dozvěděla
Několik hodin před rezignací pana ředitele jsme obdrželi informaci od České školní inspekce ČR. "Dnes byla Česká školní inspekce informována o kauze potencionální stěžovatelkou s tím, že zřizovatel školy se záležitostí zabývá a nadále ji bude řešit. Pokud činnost zřizovatele bude neúčinná, podá stěžovatelka ČŠI podnět. Případné šetření ČŠI by se mohlo zabývat pouze samotným vzděláváním, nikoli oprávněností či neoprávněností důvodů nepřítomnosti ředitele ve škole," uvedl náměstek ústředního školního inspektora PhDr. Ondřej Andrys, MAE.

 

Klíčová slova: