Titanic připluje do Letňan. Zakotví tu do léta

 

Na více než čtyři měsíce na výstavišti v Letňanech zakotví velká výstava o Titanicu. Všecko vypukne již v první polovině února.

Vstupné
Vstupenky na výstavu budou stát 300 a 350 korun bez slevy. Můžete je sehnat přes www.ticketportal.cz na přesně určené datum a čas.
Pokud si koupíte lístek v předprodeji, vyhnete se dlouhému čekání ve frontách. Už nyní máte možnost rezervace.

Školy budou mít možnost přesné rezervace termínu a zvýhodněné vstupné, pedagogický doprovod bude mít vstup zdarma. Prohlídka výstavy trvá minimálně 1 hodinu. Bude otevřena od pondělí do neděle. Pokladna se zavírá v 18 hodin.

Do útrob Titanicu i do historie

Výstava Titanic vypukne ve středu 10. února 2016 a potrvá až do 30. června 2016. Velkolepou exozici si budete moci prohlédnout v areálu PVA Letňany, která se nachází nedaleko od stejnojmenné stanice metra.

Můžete se těšit na seznámení se nejen s osudy legendární zaoceánské lodi i pasažérů Titanicu, ale také s obdobím technologických objevů a společensko-politickou situací, která byla na začátku minulého století.

Největší osobní parník světa ztroskotal 15. dubna 1912 při cestě do Ameriky. O život přišlo 1,5 tisíce cestujících. Ohromné transatlantické parníky počátkem 20. století symbolizovaly rozvoj techniky a nástup nových technologií.

 

Stanete se cestujícím

Návštěvník dostane při vstupu palubní vstupenku s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titanicu před více, než sto lety cestoval. Návštěvníci výstavy uvidí několik set originálních artefaktů vylovených ze dna oceánu, které se nacházely ve vraku lodi. Výstava Titanic je jednou z nejoblíbenějších na světě. Můžete se těšit na zrekonstruované kajuty, strojovny či jídelny, dýchne na vás atmosféra přepychu a technického pokroku počátku 20. století.

 

Na Titanicu pluli také Češi

„Za projektem světové výstavy Titanic stojí společnost RMS Titanic, jež má výlučná práva na vyprošťování předmětů z vraku Titaniku. Naší firmě se však podařilo dohodnout rozšíření výstavy o tzv. českou stopu na Titaniku. Zjistili jsme, že mezi pasažéry a posádkou byli Češi. Na výstavě tak přibyla samostatná expozice věnující se těmto dávným hrdinům,“ říká Lucie Nouzová, ředitelka marketingu pořadatelské firmy JVS GROUP.

Výstavu si každý projde s audioguidem, kde je nahrán český výklad k exponátům. Ti zvídavější se mohou těšit například na vědomostní kvízy, které po úspěšném vyřešení budou odměněny dárkem. Na výstavě Titanic se seznámíte nejen s historií Titanicu, ale také s historickými souvislostmi začátku 20. století, například migrační vlnou, během které velké množství Evropanů utíkalo hledat svůj sen Ameriky před chudobou a 1. světovou válkou, která se blížila.

 

Klíčová slova: