Drogy v příbramské věznici - hned třikrát

Drogy ve vězení jsou poměrně častým problémem
 

V Příbrami se od začátku roku objevily tři případy drog zaslaných do věznice. A jejich skrýše byly opravdu důmyslné – podrážka pantofle, maso, nebo třeba hřbet sešitu!

Poprvé našla vězeňská služba drogy uschované v podrážce pantofle. V dalším případě to byl hřbet sešitu, nebo papírové přání. Takový přestupek se šetří jako podezření z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Za přestupek hrozí až pětileté vězení! „ Pět let, to je horní hranice trestu, sdělila ČtiDoma Monika Schindlová, mluvčí Příbramské policie.

Není to nic ojedinělého

Vypátrat člověka, který zásilku poslal ale není nic jednoduchého. „Samozřejmě je problém toho člověka dohledat, odesílatel neuvádí údaje na balík,“ pokračuje Schindlová. Ve věznici nejde o žádnou novinku, policie se s problémem setkává poměrně často, skrýše drog jsou až neuvěřitelné! „Není to ojedinělý případ, bylo to v tužkách, bonbonech, mase, v gumě spodního prádla. Ví se, že balíky jsou prohledávané, tak se odesílatelé snaží vymýšlet všechno možné, dodává Schindlová. 

 

Klíčová slova: