Foto: Požár ve Vinoři byl uhašen. Třídící linka hořela několik hodin

Na místě se vystřídalo kolem stovky hasičů
Zobrazit fotogalerii (13)
19.01.2016 - 19:30   |  

Před polednem začala hořet třídírna odpadu. Hrozil výbuch. Příčina požáru je v šetření.

Článek byl aktualizován v 19:30

 

Požár trval přes 6 hodin

V úterý 19. ledna od 11:30 hodin vypukl požár lisovny na odpad a také sklad neznámých chemikálií a olejových filtrů, který se nachází v Rosické ulici ve Vinoři. Likvidovaly ho téměř dvě desítky hasičských jednotek z Prahy i ze Středočeského kraje.

Na místě zasahovaly hasičské jednotky ze stanic Petřiny, Holešovice, Sokolská, Chodov, Strašnice, Satalice, Stará Boleslav a dobrovolní hasiči z Brandýsa nad Labem a další.

"Byl vyhlášen třetí stupeň poplachové aktivity, protože se na místě otočila už téměř stovka hasičů. Problém tady byl v tom, že v areálu objektu výkupu surovin není hydrantová síť, takže na místo museli vodu dovážet kyvadlově. Na místě bylo spoustu dobrovolných hasičů. Třetí stupeň byl vyhlášený právě kvůli nasazení sil a prostředků. V současné době (po 15. hodině pozn. red.) ti nejvzdálenější už odjíždějí domů. Požár stále není ještě lokalizovaný," uvedla mluvčí pražských hasičů Adamcová kolem 15. hodiny. Podle mluvčí je případ v šetření, neví se příčina vzniku požáru, ani vzniklá škoda. Během středy bude jasněji.

Zákaz vycházení ve Vinoři, Jenštejnským netekla voda

Přímo ve Vinoři byl vyhlášen zákaz vycházení. V sousední obci Jenštejn a Přezletice kvůli požáru třídící linky netekla voda, protože ji hasiči potřebovali ve Vinoři.

Přímo v třídírně odpadu není hydrant a v okolních místech voda došla. Hasiči vytáhli z místního skladu nádoby s 12 tisíci litry chemických látek. Z místa požáru se valil hustý černý dým.

Policisté z dopravního uzavřeli okolí místa požáru. Tím usnadnili příjezd hasičů a zabránili tím komplikacím v provozu. Městská část Praha Vinoř na Facebooku v 17:46 hodin uvedla: "Požár byl uhašen. Odvolává se také doporučení nevycházet."

Zítra přineseme podrobnosti.


To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Přihlášení k odběru newsletteru