Slepice v nouzi

Zájemci o jarní adopci slepiček z velkochovů se mohou registrovat již nyní
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Aktivisté Hnutí Duha zachránili  šest stovek slepic, které by jinak skončily na jatkách. Vykoupili a rozvezli je do více než padesáti nových domovů. 

"Když člověk dělá něco smysluplného, tak se díky tomu pozná se spoustou pozitivních a skvělých lidiček. To je na tom, alespoň pro nás, stejně cenné jako samotná záchrana slepičích životů," vysvětluje svou motivaci Petr Dobrý z projektu Slepice v nouzi. 

Akce pro slepičky

Vykoupeno bylo přibližně 620 slepiček, které našly umístění v 53 nových domovech. Předávka byla přímo ve velkochovu a na 17 místech po Čechách. Na akci se podíleai 3 auta, která najela 1500 kilometrů, 3 řidiči, 3 závozníci, 5 dalších pomocníků ve velkochovu a dobrovolník na informační technologie.  

Záchrana se podařila

"Moc díky všem těm dobrovolným řidičům, závozníkům, telefonistům, organizátorům, chytačům, fotografům... a samozřejmě novým adoptivním rodičům, kteří museli často na naše zpožděná auta dlouho čekat, že se to podařilo. Všichni byli báječní," hodnotí akci Petr Dobrý.

Další výkup je plánován na jaro. Zájemci se mohou registrovat na www.slepicevnouzi.cz v sekci chci adoptovat. Tam najdou i seznam velkochovů, kam mohu případně sami zajet.
Klíčová slova: